Ypper
  • Medlemskap
  • Om oss
  • Bedrifter
  • Aktuelt
  • Logg inn
  • Registrer deg
  • Medlemskap
  • Om oss
  • Bedrifter
  • Aktuelt
  • Logg inn
  • Registrer deg
Ypper
  • Medlemskap
  • Om oss
  • Bedrifter
  • Aktuelt
  • Logg inn
  • Registrer deg
  • Medlemskap
  • Om oss
  • Bedrifter
  • Aktuelt
  • Logg inn
  • Registrer deg
  • Alle
  • Arrangement
  • Lagringsvin
  • Mat- og vinkveld
  • Nyheter
  • Vinsmaking
For medlemmer
Borgogno Barbera d'Alba 2019
Lagringsvin

Borgogno Barbera d'Alba 2019

Ja, selvsagt kan man lagre vin laget på barbera. Denne klarer minst 5 år.

Les saken
For medlemmer
Janasse Terre d'Argile 2018
Lagringsvin

Janasse Terre d'Argile 2018

En flott Côtes du Rhône-Villages. Vinen blir ofte omtalt som en ""mini""-versjon av Châteauneuf-du-Pape.

Les saken
For medlemmer
Luis Seabra Xisto Ilimitado 2019
Lagringsvin

Luis Seabra Xisto Ilimitado 2019

Utrolig frukt fra lokale, sjeldne og spennende druesorter. Et fantastisk kjøp som vi gleder oss til å følge.

Les saken
For medlemmer
Jimenez-Landi El Corraleòn 2018
Lagringsvin

Jimenez-Landi El Corraleòn 2018

Stram og rå rødvin fra Spania fra varme La Mancha som trenger litt tid før den viser sitt sanne potensiale.

Les saken
For medlemmer
Juliusspital Würzburger Stein Riesling Trocken Erste Lage 2019
Lagringsvin

Juliusspital Würzburger Stein Riesling Trocken Erste Lage 2019

Denne rieslingen fremstår ung. Den trenger tid for å bli integrert og utvikle sitt fulle potensial, her er det mye vin for pengene.

Les saken
For medlemmer
Paul Chollet - krisp og rå i 2021. Vi tror 6 år.
Lagringsvin

Paul Chollet Crémant de Bourgogne Blanc de Blancs Brut

En crisp og rå cremant med god struktur. Smakt januar 2021 med forespeilet levealder på 6 år.

Les saken
En typisk mat- og vinkveld med Ypper. Mat som er lett å lage, og en flott vinkombinasjon til.
Nyheter

Vi tar nå imot nye medlemmer!

Bli med på et unikt online vinfellesskap der du annenhver torsdag smaker vin og tester mat "live" med profesjonelle vinkelnere.

Les saken
For medlemmer
En klassiker: tytsk riesløing med svin.
Mat- og vinkveld

Riesling og røkt kotelett av svin

Riesling kan brukes til mer enn terasse og reker. Sommeren byr på røkte koteletter og vi tester mer enn gjerne med en mosel riesling. Vil vinen klare saltet i kjøttet?

Les saken
For medlemmer
Chardonnay med skalldyrskraft
Mat- og vinkveld

Chardonnay og kraft av skalldyr

Hvor langt kan du "strekke" en chardonnay før den begynmner å slite litt? Vi lager skalldyrskraft på budsjett og tester en av markedets mest brukte chardonnayer.

Les saken
For medlemmer
Gresk mat til gresk vin.
Mat- og vinkveld

Gresk rosévin og bakt fetaost

Nesten for fristende å ikke prøve en gresk rosévin med litt gresk mat. Vil maten gå til en strukturert og tøff rose som denne? Retten er like enkel som den er smakfull.

Les saken
For medlemmer
Pannestekt laks med fenikkel og musserende vin
Mat- og vinkveld

Pannestekt laks og kanadisk musserende

Ofte blir musserende viner brukt utelukkende til aperitiff. Hva skjer når vi har musserende til hovedretten? Her tester vi feit fisk til en kremsaus, fenikkelsalat og persille.

Les saken
For medlemmer
Oksetartar og pinot noir fra Østerrike.
Mat- og vinkveld

Pinot Noir og tartar

Denne klassikeren til "pinot" er det ikke alle som er klar over. Vi bruker biff i oppskriften og tester dette til vinen. Er man så heldig og har hjortekjøtt så anbefales det.

Les saken
For medlemmer
Moden vmalbec med entecote.
Mat- og vinkveld

Malbec, biff og chimichurri

Et utrolig kjøp. Vi smaker hvordan druen Malbec – på nesten uforklarlig måte – passer til chimichurri fra samme land. Kjøttet kan varieres, vi bruker entrecôte.

Les saken
For medlemmer
Deilig potugisisk med en umami-spekket entrecote.
Mat- og vinkveld

Glasert entrecôte med estragonkrem

Her kommer det en vietnamesisk-inspirert, fransk biff-rett med en kald kremsaus til. Galskap, men herregud så godt. Spørsmålet er uansett – vil den kunne fungere med en potugisisk vin?

Les saken
For medlemmer
Rioja er klassisk til norsk høstlam
Mat- og vinkveld

Lam, rotgrønnsaker og Rioja

En klassiker hver høst. Er lam så godt som man sier med vin fra Rioja? Hva med rotgrønnsakene? Vi tester vin fra en av de eldste husene i området.

Les saken
Ypper
Vestre Torggaten 11
Orgnr.:
918 995 986
epost@ypper.no

Våre kunder

Norsk Sommelier Utdannelse, Netlife Design Bergen, Bergensavisen, Horeca Magasinet, Nores, Matarena Bergen, Cap Gemeni, Ernst & Young, Myldring, Kule kvinns, Kravia, De Bergenske, Sweco Norge, Luster Sparebank, Mannheimer, JP Wines, Pikant Mat og Vinhus, Deloitte, Kunstgarasjen, Unilever Food Solutions, Siderklynga i Hardanger, Ergosite, Avoconsulting Norway, NHH, 7 Fjell Bryggeri, Forfar Temareiser, Slettvoll, UP Norway, iWatch, Panorama Hotel & Resort, Lean Business International, Norsk kommunikasjonsforening, m.fl.