Fredagstipset

Pasta Primavera: en hyllest til sommeren

2 minutter

Kvalitetsrosé under 200 kroner med en elegant og klassisk vri på "pastasalaten".

Pasta Primavera: en hyllest til sommeren
Finnes det en bedre sommerrett enn denne hyllesten til grønnsakene?

Vi håper godværet fortsetter og varsler samtidig om en rå rosévin under 200 kroner som straks er helt utsolgt.

Denne ukens fredagstips er en rosévin laget på Pinot Noir fra et av Nahes beste vinprodusenter.

Vinen er ikke lengre mulig å bestille, men finnes fremdeles i en del butikker. Retten vi anbefaler vil uansett passe bra til et bredt spekter av rosévin.

Gunstig klima for Pinot Noir

Kruger-Rumpf har laget vin siden 1700 tallet. Familiebedriften holder til i Nahe som er sørvest i Tyskland mellom elvene Rhein og Mosel. Det er Georg Rumpf som i dag lager vinene.

Vår anbefaling er en vin fra Rheinhessen. Her er klimaet noe varmere enn i Mosel og Nahe og derfor godt egnet for produksjon av røde druer. 11% av Krüger-Rumpfs viner er fra nettopp Rheinhessen.

En hyllest til våren og sommeren

Pasta primavera er noe så enkelt som en pasta med sauterte grønnsaker og med revet parmesan, sitronsaft og revet basilikum over. Ulikt en pastasalat er denne var, eller lun.

Du velger selv grønnsakene. Squash er bra i alle farger. Sukkererter er bra, det samme er selvfølgelig asparges som det er lurt å sylte og / eller steke. For å få retten fin er det en mulighet å skjære de lange grønnsakene på langs med ostehøvel. Sammen med en tagliatelle vil den se fantastisk ut.

Sånn gjør du det!

Sauter grønnsakene i en stekepanne i litt olivenolje. Vend inn varm pasta etterpå. Monter med sitronsaft, olivenolje, parmesan og basilikum. Rist og vend. Vurder pinjekjerner eller ristede hasselnøtter hvis du vil.

Pastaen i denne retten vil være med å mette, men samtidig bære smak fra vinaigrette og stekesjy.

Retten er god som den er, men når det er sagt er det heller ikke feil å ha grillet kylling ved siden av. Denne pastaen er også perfekt som en sommerlig forrett.

Tips: Smak før servering og bruk salt. Salt i mengder kan være farlig, men mest i prosesserte matvarer. Her vil salt løfte sødmen i både råvarene og vinen.

Det er også lurt å bruke mindre pasta enn vanlig. Da blir det mer smak av det friske.

Ha en fin helg, hilsen oss i Bergen!