Mat- og vinkveld

Sashimi med jalapenosaus og rosévin

ca. et minutt

Rosa spansk med en anvendelig vri på lettmarinert rå fisk.

Sashimi med jalapenosaus og rosévin
En frisk og moderne sashimi med rosa vin fra Spania.

Oppskrift på sushi som også fungerer som forrett matches med en av Norges fyldigste roséviner. Hvordan takler kjente og kjære Muga rosé denne moderne og litt hotte vrien på en sashimi-rett?

Ingredisenser

  • Litt salmalaks, hvit fisk eller sushi-kveite hvis du foretrekker det.
  • 1 1/2 spiseskje hot jalapenos. Coop Extra sin egen merkevare synes vi er overraskende bra.
  • 2 ss. majones
  • 1 fedd hvitløk
  • Saften av to lime.
  • En håndfull grovhakket koriander. Litt stilker blant bladene er greit.
  • 1 reddik til pynt.
  • Ca. 3 vårløk, finhakket.
  • 1 ts. soyasaus.
  • 1 ss. rapsolje
  • 1/2 ts.sesamolje
  • litt salt
  • 1 ts sherryeddik (vanlig eddik går også)

Metode

  1. Finn frem fisken, vask og tørk av og la den ligge klar på papir i kjøleskapet.
  2. I en blender har du jalapenos, hvitløk, majones, limesaft og koriander.
  3. Blend i 10 sekunder, smak til med salt og putt sausen i kjøleskapet.
  4. Skjær reddiken så tynt du kan, gjerne på mandolin, og ha i en bolle med kaldt vann.
  5. Finhakk vårløken og ha i en bolle.
  6. Vårløken marinerer du med soya, rapsolje, sesamolje og eddik.
  7. Rør rundt og smak til og salt om nødvendig.
  8. Rett før sending, ta frem fisken, salt fint på begge sider og la den ligge på disken, gjerne på rist.

Når vi spiser

  • Tørk godt av fisken på begge sider.
  • Skjær den, litt på skrå, i 2 cm tykke skiver.
  • Ha jalapenodressing i bunn av et dypt fat.
  • Legg fisken over, så reddiken over den og topp med den marinerte vårløken.

Vin

Muga Rosé 2023

Se opptak av smakingen her:

Vi gleder oss!

Mvh.