Mat- og vinkveld
Pet nat rosé med pasta primavera
•
2 minutter
Mat- og vinkveld 30.05.24: Pet Nat Rosé til Pasta Primavera
Pasta Primavera (vårens pasta) er en klassiker som sikkert mange har glemt. Hvordan blir denne varme pastaretten med pesto til en meget syrlig og frisk pet nat fra Østerrike?
Ingredienser
Du kan mikse og matche grønnsaker, her er vårt forslag.
- Ca. 1 dl. olivenolje
- 2 fedd knust hvitløk
- 5 grønne asparges
- En håndfull sukkererter skåret på langs
- En håndfull frosne grønne erter
- 1/3 squash skåret i skiver
- En håndfull cherrytomater delt i to
- 4 ss. grønn pesto (alla genovese brukte vi).
- Ca. 20 gram parmesan
- Frø og nøtter typ. "salattopping".
- Rundt 200 gram tørr pasta - vi bruker fusilli.
Metode
- Sett vann på kok. Husk salt i vannet.
- Skjær opp alle grønnsakene først.
- Ha i to hele knuste fedd med hvitløk i kald stekepanne med ca. 3 ss. olivenolje.
- Varm opp til ca. 7 av 10.
- Når pannen er varm, men ikke rykende, ha i asparges, sukkererter og squash i pannen.
- Stek på rundt 5-6 av 10 i ca. 3 minutter så ha i erter, og så cherrytomatene.
- Når pastaen er al dente minus - hell av vannet og kjøl ned pastaen kjapt.
- Ha pastaen i stekepannen som nå skrus av.
- Bland i all pestoen og rør rundt.
- Slik står denne retten til vi varmer den kjapt opp halvveis i sendingen.
- Som et siste punkt: Bland osten rett i stekepannen, rør kjapt rundt og ha i bolle.
Servering
Ha med frø og nøtter "salat-topping" med til bordet. Hvis du har ta også med litt balsamico-sirup.
Vin: Pet Nat Rosé by Toni Hartl 2022
Se opptak av smakingen her:
Mvh.