Fredagstipset

Sauvignon Saint Bris - en skjult perle til asparges

2 minutter

Kan det bli mer klassisk enn asparges og sauvignon blanc?

Sauvignon Saint Bris - en skjult perle til asparges
Norske asparges er i butikkene. Sauvignon blanc er den klassiske vinen til dette.

I et hav av chardonnay finner vi appellasjonen Saint Bris ikke langt fra landsbyen Chablis i Burgund.

Dette er den eneste vin-området i Burgund som tillater bruk av druen Sauvignon Blanc, og bra er det, for akkurat nå kommer de norske hvasser-aspargesene i butikken.

En klassisk kombinasjon

Asparges og sauvignon blanc er en greie. Har du ikke smakt, bør du gjøre det nå. Sauvignon har flotte grønne aromaer. Du sniffer i deg gress, hylleblomst og stikkelsbær. Det sier seg selv at slike dufter vil kle stekte asparges, sitrussmør, nøttesmør og videre.

Mulighetene er mange.

Klassiske mat og vinkombinasjoner er veien til bedre forståelse av hvordan ting henger sammen. Og mer skal det ikke til for å teste det ut enn å handle en rimelig flaske med sauvignon blanc, få tak i smør og noen asparges og sette i gang.

3-minutts sausen

Du trenger ikke posjere et egg og lage hollandaise. Vår enkle fløtesaus er perfekt og gjort på rundt 3 minutter.

Kok 75 gram smør med 50 gram fløte i en liten gryte. Bare hiv det oppi der. Ha i ca. en teskje eddik og en klype salt. Når det koker opp bruk en stavmikser og kjør sammen.

Straks ferdig!

Så er det bare å nyte!

La sausen stå på det laveste mens du lager asparges. Du bidrar til å bremse kokeprosessen med å skvise en halv sitron over.

Server og nyt med sauvignon blanc fra chablis-jordsmonn. Deilig! Pynt med frisk persille, noen blander ruccula, gressløk-olje, nøtteolje, ristede frø,

Ha en nydelig fredag, og husk at vi inviterer deg til å være med på Norges hyggeligste vinsmaking annenhver torsdag.

Mvh.