Mat- og vinkveld

Riesling og hvit pizza

2 minutter

Mat- og vinkveld: 16. mai 2024: En enkeltvinmarks riesling testes til en enkel - men meget god hvit pizza.

Riesling og hvit pizza
Selvsagt kan du lage bunnen selv, men vi sparer tid med å bruke en "pinsa" bunn.

Den beryktede ananasen!

En ny mat- og vinkveld er på trappene og denne gang med en strukturert og godt laget riesling fra den 20 hektar store enkeltvinmarken "Morstein" ved Westhofen i Rheinhessen.

Vi gjør det litt enklere på mat denne gang og tester ut en forenklet hvit pizza med en beryktet ingrediens - ananas!

Ingredienser

  • 1 pk "Pinsa" pizzabunn. Pleier å være 2 stk. i en pakke.
  • 6 ss. seterrømme
  • 1 ts. hvitløkspulver
  • 1 stk. kube med kyllingbuljong.(veg: grønnsaksbuljong)
  • Saft fra ca. 1/4 sitron
  • 1/2 gul løk i tynne skiver
  • Ca. 1 pk stjernebacon eller tilsvarende.(veg: reker)
  • Revet ost - noen gode håndfuller.
  • Ca. 50 gram revet parmesan
  • 1 boks ananas

Metode

  1. Lag den hvite sausen ved å blande 6 toppede ss. seterrømme med hvitløkspulver og 1 kube knust kyllingbuljong og sitronsaften.
  2. La sausen stå i minst 30 minutter.
  3. Skjær løken i tynne skiver.
  4. Skjær bacon i små biter - vi bruker bacon i strimlet som vi kutter på langs.
  5. Sil av ananas og kutt den i små biter.
  6. Sett ovnen på 230.
  7. Smør sausen på pizzaen.
  8. Ha på ost, så parmesan, rå bacon, finkuttet løk og tilslutt ananas.
  9. Litt før sending: Stek pizzaen(e) i ca. 10 minutter til gylden.
  10. Ta ut pizzaen, skru av ovnen og luft den ut.
  11. Sett inn pizzaen igjen og la hvile til vi spiser ved å lage en glipe i ovnen med en klut.

Servering

Server pizzaen med ekstra salt ved siden og litt hot sauce / tabasco til testing. Vinen serveres kald fra kjøleskap.

Vinen: Hirschhof Westhofen Morstein Riesling Spätlese Trocken

Se opptak av smakingen her:

Mvh.