Mat- og vinkveld
Riesling og hvit pizza
•
2 minutter
Mat- og vinkveld: 16. mai 2024: En enkeltvinmarks riesling testes til en enkel - men meget god hvit pizza.
![Riesling og hvit pizza](/content/images/size/w1200/2024/05/IMG_5723.jpg)
Den beryktede ananasen!
En ny mat- og vinkveld er på trappene og denne gang med en strukturert og godt laget riesling fra den 20 hektar store enkeltvinmarken "Morstein" ved Westhofen i Rheinhessen.
Vi gjør det litt enklere på mat denne gang og tester ut en forenklet hvit pizza med en beryktet ingrediens - ananas!
Ingredienser
- 1 pk "Pinsa" pizzabunn. Pleier å være 2 stk. i en pakke.
- 6 ss. seterrømme
- 1 ts. hvitløkspulver
- 1 stk. kube med kyllingbuljong.(veg: grønnsaksbuljong)
- Saft fra ca. 1/4 sitron
- 1/2 gul løk i tynne skiver
- Ca. 1 pk stjernebacon eller tilsvarende.(veg: reker)
- Revet ost - noen gode håndfuller.
- Ca. 50 gram revet parmesan
- 1 boks ananas
Metode
- Lag den hvite sausen ved å blande 6 toppede ss. seterrømme med hvitløkspulver og 1 kube knust kyllingbuljong og sitronsaften.
- La sausen stå i minst 30 minutter.
- Skjær løken i tynne skiver.
- Skjær bacon i små biter - vi bruker bacon i strimlet som vi kutter på langs.
- Sil av ananas og kutt den i små biter.
- Sett ovnen på 230.
- Smør sausen på pizzaen.
- Ha på ost, så parmesan, rå bacon, finkuttet løk og tilslutt ananas.
- Litt før sending: Stek pizzaen(e) i ca. 10 minutter til gylden.
- Ta ut pizzaen, skru av ovnen og luft den ut.
- Sett inn pizzaen igjen og la hvile til vi spiser ved å lage en glipe i ovnen med en klut.
Servering
Server pizzaen med ekstra salt ved siden og litt hot sauce / tabasco til testing. Vinen serveres kald fra kjøleskap.
![](https://www.ypper.no/content/images/2024/05/IMG_5707.jpg)
Vinen: Hirschhof Westhofen Morstein Riesling Spätlese Trocken
Se opptak av smakingen her:
Mvh.
![](https://www.ypper.no/content/images/2023/03/Signatur-3.png)