Mat- og vinkveld

Viltgryte til Dolcetto fra Piemonte

ca. et minutt

Vilt og dolcetto fra Piemonte er en klassisker – spesielt til reinsdyr. I beit for rein her på vestlandet prøver vi oss med en variant på lam. Tyttebærene, derimot, er med.

Dolcetto fra Piemonte er godt til vilt.

Ingredienser

  • 150 gram smør
  • 100 gram kremfløte
  • 17 gram eddik
  • 3 gram salt
  • Ønsket kjøtt - både i type (lam, vilt..) og mengde.
  • 1 lite fedd hvitløk
  • 1 sjalottløk
  • Små kvister med timian
  • ca. 250 gram sopp
  • Litt ekstra stekesmør
  • Ekstra salt

Metode

  1. Lag sausen: kok opp smør, fløte, salt og eddik og blitz med stavmikser.
  2. La sausen stå på varme 1 og ha i et par små kvister timian.
  3. Brun kjøtt i tørr stekepanne.
  4. Avkjøl kjøtt med litt smør og dryss med litt salt.
  5. Ha finhakket hvitløk og sjalottløk i båter oppi sausen.
  6. Stek sopp i tørr panne til brun og mye av vannet har fordampet.
  7. Ha sopp i sausen.
  8. Før sending: ha kjøtt i sausen. (Hvis kjøttet er meget seigt, så kan det trekke lengre til det blir mørt).

Klar for mat og (frivillig) testing med vin

Ha litt tyttebær klar
Ha sitron, lime eller eddik klar.
Ha tørket timian klar.
Ha syltet løk, eller sølvløk eller andre syltet grønnsaker klar.

Vin: Vajra Monterustico Dogliani 2020