Mat- og vinkveld

BBQ Svineribbe

ca. et minutt

Dette er en utrolig hurtig og enkel svinerett med ribbe eller grillribbe som dere garantert kommer til å digge.

BBQ Svineribbe

Dette er en utrolig hurtig og enkel svinerett med ribbe eller grillribbe som dere garantert kommer til å digge. Vi bruker den sammen med en hjemmelaget BBQ-saus for  å vise hvordan garnacha oppleves i munnen og hvorfor er en vinner til svin, gjerne med litt krydder.

Smakingen gjør deg i stand til å eksperimentere med krydder og svinekjøtt og til å kunne vite mer om hva slags type garnacha du trenger til ulike svineretter - også tradisjonell svineribbe.

(Snack, vin og livesmaking fra 17.12.2020)

- Oppskrift til 4 personer som snack -

Ingredienser:

BBQ-saus:

  • 3 ss ketchup
  • 1 ss soya
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 2 klyper mexikansk chili powder
  • 1 klype tørket chili (om ønskelig)
  • 1 ½ ss sukker
  • 1 ss rapsolje

Svineribbe:

  • Ca. 150 gr. Svineribbe pr. pers. Grillribbe kan også brukes
  • 2 stk. Stjerneanis
  • Ca. 3 ss soyasaus
  • 2 stk. Laurbærblad
  • 1 stk. Kanelstang
  • 2 ss Sichuan pepper eller hele pepperkorn

Metode

  1. BBQ-saus: Kok alle ingrediensene sammen til den tykner.
  2. Svineribbe: Kok i vann med alle krydderne i 30 minutter.
  3. Ribben kan med fordel hvile i 30 minutter.
  4. Svineribbe: Ha BBQ-saus på kjøttet og sett høyt i ovnen (ikke øverst) på varmluft 220 grader i 12 minutter.

Til LIVE smakingen: Ha svineribben i ovnen på 100 grader til vi tester ut vin og mat i kombinasjon.

NB. Tips Vannet fra svineribben kan du koke ned og bruke til kraft senere.  

Anbefalt vin:

Castillo de Belarfonso 2018 (Varenummer 11285901) Kr 169,90

Se video av fremgangsmåten:

Se opptak av livesmakingen: