BBQ Svineribbe
Dette er en utrolig hurtig og enkel svinerett med ribbe eller grillribbe som dere garantert kommer til å digge.
Dette er en utrolig hurtig og enkel svinerett med ribbe eller grillribbe som dere garantert kommer til å digge. Vi bruker den sammen med en hjemmelaget BBQ-saus for å vise hvordan garnacha oppleves i munnen og hvorfor er en vinner til svin, gjerne med litt krydder.
Smakingen gjør deg i stand til å eksperimentere med krydder og svinekjøtt og til å kunne vite mer om hva slags type garnacha du trenger til ulike svineretter - også tradisjonell svineribbe.
(Snack, vin og livesmaking fra 17.12.2020)
- Oppskrift til 4 personer som snack -
Ingredienser:
BBQ-saus:
- 3 ss ketchup
- 1 ss soya
- 2 ss hvitvinseddik
- 2 klyper mexikansk chili powder
- 1 klype tørket chili (om ønskelig)
- 1 ½ ss sukker
- 1 ss rapsolje
Svineribbe:
- Ca. 150 gr. Svineribbe pr. pers. Grillribbe kan også brukes
- 2 stk. Stjerneanis
- Ca. 3 ss soyasaus
- 2 stk. Laurbærblad
- 1 stk. Kanelstang
- 2 ss Sichuan pepper eller hele pepperkorn
Metode
- BBQ-saus: Kok alle ingrediensene sammen til den tykner.
- Svineribbe: Kok i vann med alle krydderne i 30 minutter.
- Ribben kan med fordel hvile i 30 minutter.
- Svineribbe: Ha BBQ-saus på kjøttet og sett høyt i ovnen (ikke øverst) på varmluft 220 grader i 12 minutter.
Til LIVE smakingen: Ha svineribben i ovnen på 100 grader til vi tester ut vin og mat i kombinasjon.
NB. Tips Vannet fra svineribben kan du koke ned og bruke til kraft senere.
Anbefalt vin:
Castillo de Belarfonso 2018 (Varenummer 11285901) Kr 169,90
Se video av fremgangsmåten:
Se opptak av livesmakingen: