Mat- og vinkveld

Tre steg til mat- og vinlykke

2 minutter

Vin til biffen og tre enkle steg for å finne ut om maten passer til vinen.

Tre steg til mat- og vinlykke
Vi gir deg tre tips som gjør det lettere å "skjønne" mat og vin i kombinasjon.

Når skal vi få tid til alt?

Det er greit å ha vin-interesse, men selvfølgelig er det umulig å få tid til alt man selv vil!

Hei, og takk for interessen og påmeldingen for vintipsene våre hver fredag.

Ja, vi vet at tiden ikke strekker til, men det er derfor at vi i Ypper liker å ta det litt og litt og samtidig hjelpe alle de som ikke har tid til å sette av en uke for vinkurs!

Her er for eksempel de tre grunnleggende stegene for mat og vin i kombinasjon. Test det bare ut neste gang du spiser og har vin til.


Å forstå mat og vin sammen

#1: Match opp aroma. Dette betyr at hvis vinen har eple-aroma så kan du prøve å finne aroma i maten som passer. F.eks. lime i lime-smørsaus, eller karve i surkål. Begge aromaer kler eple.

#2: Match opp vekten. Vekt er mye det samme som fyldighet, eller rundhet i vinen. Fyldige viner kler fyldige sauser. Se for den en fløtesaus med godt med smør til en fyldig hvitvin fra Burgund eller California. Deilig!

Viner med litt høyere alkoholprosent kan indikere fyldighet siden alkohol i seg selv oppleves fyldig.

#3: Match opp struktur. Struktur er garvestoffer eller eik eller mineraler i vin. Har du vin med mye struktur så må du ha mat med det samme. Se for deg en sushibit med laks (nesten ingen struktur, men mye fylde) sammen med en veldig tannisk og lett rødvin på 11%. Krise!

Hva med en grillet entrecôte med en relativt fyldig vin fra Bordeaux? Garvestoffene takler stekeskorpen, noe som gjør proteinene i kjøttet får full tilgang og kan leke seg med fruktigheten i vinen. Deilig!


Prøv gratis!

Det er altså dette vi holder på med hos Ypper. Men i stedet for å ta alt sammen samtidig så tar vi det altså litt og litt annenhver torsdag.

En ekstra bonus for mange er at disse kveldene også er fine til både å lære seg noe nytt (ikke for mye) og oppleve noe sammen.

Mat- og vinkveld er et løpende abonnement, men du kan altså prøve det gratis den 29. juni hvis du vil – Se ka det går i, som vi sier i Bergen.

Meld deg bare av etter smakingen hvis du ikke vil abonnere videre på tipsene og smakingene. Helt fint!

Og har du spørsmål sender du oss bare en e-post. Vi er tross alt helt vanlige folk og ikke en maskin.Vintipset!

Vinen er et av de beste kjøpene på basisutvalget. Garvestoffer + god fylde gjør den både klassisk og perfekt til biffen. Prøv til helgen, da!

Mvh.