Mat- og vinkveld

Torsk med kaperssmør og aligoté

ca. et minutt

Litt deilig fisk og superenkel smørsaus testes til burgunds "Aligoté".

Torsk med kaperssmør og aligoté
Så enkelt kan det være. God vin, spinat, brunet smør og stekt fisk.

En klassisk fransk fiskerett med vin fra selveste Burgund. Vi tester mategenskapene til Burgunds nest-beste hvitvinsdrue, aligoté.

Ingredienser

  • 4 - 500 gram fersk torsk eller annen hvit fisk.
  • 50 gram smør til sausen
  • Mer smør til spinat og steking.
  • 2 ss. kapers.
  • 1 sitron
  • Litt rapsolje
  • Litt mel til steking (valgfritt)
  • Litt spinat

Metode

  1. Salt fiskestykkene godt på begge sider og la hvile.
  2. Ha i 50 gram smør i en liten gryte og kok opp.
  3. Når skummet på toppen begyunner å bli brunt, ta gryten av og la hvile.
  4. Skyll saltet av fisken.
  5. Tørk av skinnsiden (uten skinn) og dryss lett mel over.
  6. I en stekepanne på ca. 7 av 10 ha i ca. 1 ss. med både rapsolje og smør.
  7. Stek fisken med melsiden ned til gylden på stekesiden.
  8. Snu fisken og ta stekepannen av varmen.
  9. Hell litt av stekesjyen over på en ildfast form.
  10. Ta fisken forsiktig og og legg med skinnsiden opp i formen.
  11. Krydre oversiden med revet sitronskall og litt sort pepper.
  12. Hold fisken varm i ovnen på ca. 50 grader til vi spiser.
  13. Stek spinat med litt smør og ca. en ss. hvitvin. Smak til med salt.
  14. Hell forsiktig det brunede smøret over i en bolle.
  15. Sil smøret så tilbake i en ren gryte og ha i kapers.
  16. Sett smøret på ca. 2 av 10 til servering.
  17. Når vi spiser, ta ut fisken og server med en sitronbåt.

Servering og vin

Borgeot Bourgogne Aligoté 2022

Server vinen avkjølt. Den kan med fordel luftes før smaking.

Vanligvis bruker vi vanlige vinglass, men har du et, gjør vinen seg spesielt godt i et burgund-glass med vid klokke.

Se smakingen her:

Nyt smakingen!

Mvh.