Mat- og vinkveld

Sursøte spareribs til Garnacha

ca. et minutt

Himmel og hav. Dette må smakes. Her er oppsrkift på verdens enkleste spareribs og en vinkombo fra Spania det suser av.

Asiatisk vri på spareribs

Ingredienser

  • 5 bein til hver av sparebis (kommer an på hvor sulten man er)

Marinade:

  • 1 ss salt
  • 1 ss sukker
  • En dæsj soyasaus
  • Litt pepper

Sur-søt saus

  • ½ tommelfinger lengde ingefær
  • 1 løk
  • ½ kinesisk hvitløk
  • 1 ss rapsolje
  • 1 dl ketchup
  • 1 dl vann
  • 5 ss hvitvins- og/eller epleeddik
  • 3 ss sukker
  • 1 dl vann + 1 liten ss maizena
  • En dæsj soyasaus

Metode

Spareribs:

  1. Kok forsiktig spareribs med vann, soya, sukker og salt til kjøttet er mørt - ca. 45 minutter.
  2. Ta kjøttet ut og la det hvile på disken i 30 minutter. I mellomtiden lager søtsure-sausen. Se under.
  3. Sett spareribs i ovnen på 140 grader der du pensler kjøttet med søtsure-sausen i ca. 30 minutter. La det også være godt med saus igjen til servering.

Søtsur-saus:

  1. Kutt ingefær i små biter.
  2. Skjær løk i båter.
  3. Sorter ingefær og løk i en kasserolle med litt rapsolje.
  4. Tilsette sukker og hvitvins-/epleeddik.
  5. Bland vann og ketchup med det andre.
  6. Bland vann og maizena sammen. Rør så inn med det andre i kasserollen.
  7. Ha i en dæsj soyasaus
  8. La alt koke inn til en tjukk konsistens.

Server

Ferdigstill gjerne 1. og 2. av stegene under spareribs og lag søtsure-sausen ferdig til sendingen. Pensle kjøttet og sett spareribsen i ovenen kl.20.00 til sendingen. Da er du klar for mat 2030 med oss.

Vin

La vinen gjerne serveres på 16 grader.

Pegaso Zeta Garnacha 2018
(varenummer 8269901), 226,00 kr