Mat- og vinkveld
Sursøte spareribs til Garnacha
•
ca. et minutt
Himmel og hav. Dette må smakes. Her er oppsrkift på verdens enkleste spareribs og en vinkombo fra Spania det suser av.
Ingredienser
- 5 bein til hver av sparebis (kommer an på hvor sulten man er)
Marinade:
- 1 ss salt
- 1 ss sukker
- En dæsj soyasaus
- Litt pepper
Sur-søt saus
- ½ tommelfinger lengde ingefær
- 1 løk
- ½ kinesisk hvitløk
- 1 ss rapsolje
- 1 dl ketchup
- 1 dl vann
- 5 ss hvitvins- og/eller epleeddik
- 3 ss sukker
- 1 dl vann + 1 liten ss maizena
- En dæsj soyasaus
Metode
Spareribs:
- Kok forsiktig spareribs med vann, soya, sukker og salt til kjøttet er mørt - ca. 45 minutter.
- Ta kjøttet ut og la det hvile på disken i 30 minutter. I mellomtiden lager søtsure-sausen. Se under.
- Sett spareribs i ovnen på 140 grader der du pensler kjøttet med søtsure-sausen i ca. 30 minutter. La det også være godt med saus igjen til servering.
Søtsur-saus:
- Kutt ingefær i små biter.
- Skjær løk i båter.
- Sorter ingefær og løk i en kasserolle med litt rapsolje.
- Tilsette sukker og hvitvins-/epleeddik.
- Bland vann og ketchup med det andre.
- Bland vann og maizena sammen. Rør så inn med det andre i kasserollen.
- Ha i en dæsj soyasaus
- La alt koke inn til en tjukk konsistens.
Server
Ferdigstill gjerne 1. og 2. av stegene under spareribs og lag søtsure-sausen ferdig til sendingen. Pensle kjøttet og sett spareribsen i ovenen kl.20.00 til sendingen. Da er du klar for mat 2030 med oss.
Vin
La vinen gjerne serveres på 16 grader.
Pegaso Zeta Garnacha 2018
(varenummer 8269901), 226,00 kr