Mat- og vinkveld

Glasert entrecôte med estragonkrem

ca. et minutt

Her kommer det en vietnamesisk-inspirert, fransk biff-rett med en kald kremsaus til. Galskap, men herregud så godt. Spørsmålet er uansett – vil den kunne fungere med en potugisisk vin?

Deilig potugisisk med en umami-spekket entrecote.

Ingredienser

  • 1 stk fersk / moden entrecôte
  • Litt rapsolje
  • 1 vårløk
  • 1 ss. honning
  • 3 ss. soyasus
  • 1 ss. smør
  • 2 ss. majones
  • 1 ss. creme fraiche
  • 1/2 ts dijonsennep
  • Saft fra 1/4 sitron
  • 1 ss. tørket estragon
  • salt og pepper

Metode

  1. Bland majones, creme fraiche, sennep, sitronsaft og estragon sammen til en dressing.
  2. Lag soyaglasering ved å surre finhakket vårløk i en liten gryte.
  3. Ha oppi soyasausen, honningen og kok litt inn.
  4. Stek biff på varm panne. Biffen skal være romtemperert og ha tørre overflater.
  5. Stek hardt i 10 sek. og snu. Gjenta til hele biffen er karamellisert.
  6. Når ferdig etter ca. 2 min. skru av varmen og avkjøl med 1 ss. smør eller mer.
  7. Hell så over glasering og hold varm i ovnen på 50 grader eller under folie til vi smaker.

Vin

Quinta da Costa do Pinhão Gradual Tinto
Varenr. 11381301 / Kr. 264,-