Mat- og vinkveld
Glasert entrecôte med estragonkrem
•
ca. et minutt
Her kommer det en vietnamesisk-inspirert, fransk biff-rett med en kald kremsaus til. Galskap, men herregud så godt. Spørsmålet er uansett – vil den kunne fungere med en potugisisk vin?
![Deilig potugisisk med en umami-spekket entrecote.](/content/images/size/w1200/2022/06/Biff-med-gradual@0.5x.jpg)
Ingredienser
- 1 stk fersk / moden entrecôte
- Litt rapsolje
- 1 vårløk
- 1 ss. honning
- 3 ss. soyasus
- 1 ss. smør
- 2 ss. majones
- 1 ss. creme fraiche
- 1/2 ts dijonsennep
- Saft fra 1/4 sitron
- 1 ss. tørket estragon
- salt og pepper
Metode
- Bland majones, creme fraiche, sennep, sitronsaft og estragon sammen til en dressing.
- Lag soyaglasering ved å surre finhakket vårløk i en liten gryte.
- Ha oppi soyasausen, honningen og kok litt inn.
- Stek biff på varm panne. Biffen skal være romtemperert og ha tørre overflater.
- Stek hardt i 10 sek. og snu. Gjenta til hele biffen er karamellisert.
- Når ferdig etter ca. 2 min. skru av varmen og avkjøl med 1 ss. smør eller mer.
- Hell så over glasering og hold varm i ovnen på 50 grader eller under folie til vi smaker.
Vin
Quinta da Costa do Pinhão Gradual Tinto
![](https://bilder.vinmonopolet.no/cache/1200x1200-0/11381301-1.jpg)