Mat- og vinkveld
Pepper-svin med sesam-gulrotsalat
•
2 minutter
Mat og vinkveld 19.10.23: Svineribben får en asiatisk drakt til vår saftige Côtes du Rhône.
![Pepper-svin med sesam-gulrotsalat](/content/images/size/w1200/2023/10/IMG_4791@0.5x.jpg)
En saftig Côtes du Rhône kan brukes til så mangt. Vi tester den til svineribbe med mild inflytelse fra Sichuan.
Ingredienser
- Ca. 500 gram svineribbe
- Ca. 1 tommellengde ingefær
- Soyasaus
- Ca. 3 ss. hoisin saus
- 2 ss. hel sort pepper
- 1 ss. hel sichuan pepper (kan bruke sort om man ikke finner)
- Sukker
- 1 gulrot
- 1 lime
- 2 ss. tahini (sesam-paste fra midtøsten)
- Eventuelt sesamfrø
- 1 vårløk
Metode
- Legg svineribbe i en gryte og dekk med kaldt vann
- Ha ingefær i biter og 1 ss. soyasaus i gryten.
- Småkok svineribben i "kraften" i 30 min.
- Rist hel pepper i en stekepanne - avkjøl og knus i klede eller i morter
- Løft ferdig svineribbe ut av vannet og la avkjøle på benken. Ikke kast vannet.
- Når svinet er kald nok å behandle: skjær vekk bein og brusk og tørt kjøtt og ha tilbake i gryten.
- Kok kraften godt inn.
- Finhakk 1 stor sjalottløk
- I en liten stekepanne: stek løken blank i 1,5 ss. smør.
- Ha i 3 ss. hoisinsaus, 1 ss. soyasaus. Kvern godt med pepper over.
- Ha i alt av knust pepper og den reduserte kraften.
- Kok inn til litt tykk konsistens. Fargen kan justeres med sukkerkulør 😬
- Ta av varmen og ha saften av 1/2 lime i sausen.
- Ha svineribben på ildfast form med svor opp og pensle med 1 ss. soyasaus med 1 ss. sukker og 1 ss. hoisin.
- Skjær gulroten til fyrstikk-staver - lettest med mandolin.
- Ca. 1 time før sending: Sett inn svineribben litt høyt i varm ovn på 225 grader og stek i ca. 40 minutter.
- Salatdressing: Bland 2 ss. tahini, 1 ss. soyasaus og saften av 1/2 lime og ha over gulroten.
- Kutt vårløk og mariner med limesaft.
- Ta ut svin og la hvile til vi tester maten.
- Server svinet i skiver med lun saus over, vårløk som pynt og gurotsalaten ved siden.
![](https://www.ypper.no/content/images/2023/10/IMG_4808@0.5x.jpg)
Servering
Vi anbefaler å servere vinen lett avkjølt på ca. 16 grader. Lufting ikke nødvendig.
Anbefalt vin: Jean David Côte du Rhone 2021
Se opptak av smakingen:
God smaking!
Mvh.
![](https://www.ypper.no/content/images/2023/03/Signatur-3.png)