Mat- og vinkveld

Bobler og smeltet ost

ca. et minutt
Bobler og smeltet ost

Smeltet ost er en selvskrevet snack til vin. Retten er også ideell om du skal bruke opp osterester og ha det lille ekstra når du får besøk. Du velger selv hvilke oster du vil ha, vi har lagt ved vårt utvalg

Livesmaking: Torsdag 6.mai 2021

Ingredienser:

Smeltet ost til to personer

  • Lyst brød
  • Smør

Valg av ost - du står fritt til å bruke rester eller de ostene du vil ha. Vi kommer til å ha en kombinasjon av:

  • Rødkittost - mye smak, smelter lett og har god karakter.
  • Mozzarella - eller en annen ost som smelter lett.
  • Blå selbu - ein ost som gir mye karakter.
  • Manchego - for saltet og smak

Smeltet ost:

  1. Smørstek brødskivene
  2. Skjær opp ønsket mengde ost og fordel osten i en ildfast form, gjerne slik at du kan se de ulike ostetypene.
  3. Bak osten høyt og varmt i ovnen på 300 grader til osten smelter. Følg med!
  4. Hold varm frem til smaking.

Vin:

Faudot Crémant du Jura Brut (varenummer 209301), 225,90 kr.

Se opptak av smakingen her: