Mat- og vinkveld

Skrei på to måter

ca. et minutt
Skrei på to måter

Hollandaise er ikke verdens enkleste saus å mestre, men sausen er så viktig at vi bare må øve oss. Dette er en måte å lage både hollandaise og bearnaise på - så enkelt som mulig!

Oppskrift fra livesmaking torsdag 25.februar 2021.

Skrei 1 - Kjapp ceviche av skrei

Få ingredienser og ferdig laget på kun 15 min.

Marinering:

  • Håndfull finhakket koriander
  • Saft fra en halv sitron
  • Tynne skiver av en halv sjalottløk
  • Litt salt
  • Pepper
  • En klype tørket chili
  • 4-5 små cherrytomater i skiver
  • Olivenolje
  • Ca. 100 gram skrei eller laks

MEP:

Skjær fisken i små terninger passe til ca. en liten gaffel.

Metode:

  1. Bland marinering med fisken 10 min før du serverer.
  2. Smak til med salt
  3. Løft fisken og grønnsakene ut av marineringsbollen og anrett.

Skrei 2 - Pannestekt / ovnsbakt skrei med hollandaise

Om du pannesteker eller ovnsbaker er ikke så viktig. Sausen er sentral her!

Fisk:

ca. 400 gram skrei (2 porsjoner)

Klaret smør - temperatur på plata, ca. 8 av 10.

  • Smelt 100 gram smør (uten å røre den) i en liten kasserolle.
  • Når skummet på toppen er brunlig tar du kasserollen av og lar partiklene synke i 10 minutter.
  • Sil over det klare smøret på ny beholder

Hollandaise:

  • Klaret smør
  • 1 eggeplomme
  • Saften av ¼ sitron
  • En god klype salt

Metode:

Lag hollandaisen på lav temperatur:  

1. Visp sammen eggeplomme, salt og sitronsaft
2. BRUK TESKJE - Tilsett 4-5 dråper klaret smør i ca. 10 omganger.
3. Tilsett litt mer - halve teskjeer - med klaret smør i ca. 10 omganger.
4. Etterhvert tilsetter du mer smør om gangen til det er tomt.

Sausen kan stå på laveste temp mens sendingen går:

Tips 1: Tykner den så kan du tilsette en spiseskje med kaldt vann og piske den opp. Varm opp forsiktig. Den skal være lun / varm, ikke glovarm. Husk at fisken er varm.

Tips 2: Hold fisken lun på lav temperatur (ca. 60 grader) med litt smør over om du ikke skal servere den med en gang.