![Skrei på to måter](/content/images/size/w1200/2023/01/Fredagsvin-matbilde--1-.png)
Hollandaise er ikke verdens enkleste saus å mestre, men sausen er så viktig at vi bare må øve oss. Dette er en måte å lage både hollandaise og bearnaise på - så enkelt som mulig!
Oppskrift fra livesmaking torsdag 25.februar 2021.
Skrei 1 - Kjapp ceviche av skrei
Få ingredienser og ferdig laget på kun 15 min.
Marinering:
- Håndfull finhakket koriander
- Saft fra en halv sitron
- Tynne skiver av en halv sjalottløk
- Litt salt
- Pepper
- En klype tørket chili
- 4-5 små cherrytomater i skiver
- Olivenolje
- Ca. 100 gram skrei eller laks
MEP:
Skjær fisken i små terninger passe til ca. en liten gaffel.
Metode:
- Bland marinering med fisken 10 min før du serverer.
- Smak til med salt
- Løft fisken og grønnsakene ut av marineringsbollen og anrett.
Skrei 2 - Pannestekt / ovnsbakt skrei med hollandaise
Om du pannesteker eller ovnsbaker er ikke så viktig. Sausen er sentral her!
Fisk:
ca. 400 gram skrei (2 porsjoner)
Klaret smør - temperatur på plata, ca. 8 av 10.
- Smelt 100 gram smør (uten å røre den) i en liten kasserolle.
- Når skummet på toppen er brunlig tar du kasserollen av og lar partiklene synke i 10 minutter.
- Sil over det klare smøret på ny beholder
Hollandaise:
- Klaret smør
- 1 eggeplomme
- Saften av ¼ sitron
- En god klype salt
Metode:
Lag hollandaisen på lav temperatur:
1. Visp sammen eggeplomme, salt og sitronsaft
2. BRUK TESKJE - Tilsett 4-5 dråper klaret smør i ca. 10 omganger.
3. Tilsett litt mer - halve teskjeer - med klaret smør i ca. 10 omganger.
4. Etterhvert tilsetter du mer smør om gangen til det er tomt.
Sausen kan stå på laveste temp mens sendingen går:
Tips 1: Tykner den så kan du tilsette en spiseskje med kaldt vann og piske den opp. Varm opp forsiktig. Den skal være lun / varm, ikke glovarm. Husk at fisken er varm.
Tips 2: Hold fisken lun på lav temperatur (ca. 60 grader) med litt smør over om du ikke skal servere den med en gang.