Mat- og vinkveld
Skagen og Chardonnay
•
ca. et minutt
Chardonnay og skagenrøre. Så enkelt og likevel komplekst. Kan det bli sommerens hit?
Sommerklassiker
Skagentoast: en av sommerens store klassiskere. Vi tester den til en energisk chardonnay fra Sør-Afrika. Kan den virkelig "gjøre jobben" slik en fransk chardonnay kan?
Vi gleder oss til smaking og en liten fordypning i chardonnay-stiler.
Ingredienser
-
- skiver loff (kjøp lyse rundstykker hvis du vil unngå en hel loff).
- Smør
- Ca. 100 gram pillede reker
- 3 toppede ss. majones
- 1 toppet ss. seterrømme
- 4 ss. finhakket dill
- Saften av en liten halv sitron
- Lakserogn eller rognkjeksrogn
- Salt og pepper
Metode
- Stek loffen gylden på ca. 7 av 10 i panne med smør.
- Avkjøl brødet på rist.
- Bland majones, seterrømme, finhakket dill og sitronsaft med rekene.
- Vent med rognen til vi spiser og tester.
- Smak til med salt og litt pepper
Servering
- Server vinen kjøleskapskald. Vi noterer oss hvordan den endrer seg underveis.
- Vi tester maten til vinen ca. halvveis ut i smakingen. Ha toast klar på bordet og skagenrøren i kjøleskapet.
- Rognen legger vi på ved bordet. Rema 1000 har oftere god rogn. I nøden, bruk lodderogn, men vi foretrekker rognkjeks-rogn hvis budsjettet ikke tillater løirom.
- Ha også med litt ekstra salt.
Vinen
Paul Cluver Village Chardonnay 2021
Vinen er på basislisten og bør være relativt enkel å finne.