Mat- og vinkveld
Rustikk "Cocido" kylling med garnacha
•
ca. et minutt
Vi lager en skikkelig publikumsvinnmer av en kyllingrett og tester til en ev norges beste garnachaer fra Navarra i Spania.
![Portugisisk kylling med spansk vin](/content/images/size/w1200/2022/06/Cocido@0.5x.jpg)
Ingredienser
- 2 stk. grovhakket løk
- Litt rapsolje
- Ca. 3 ss. smør
- 3 store fedd hvitløk
- 1 1/2 dl hvitvin
- 1 cube kraft eller tilsvarende
- 2 store eller 4 små kyllinglår
- 100 gr. finhakket chorizo
- 1/2 ts. røkt paprika
- 1/2 ts. cumin
- En håndfull champignon
Metode
- Karamelliser kyllingen i stekepanne på mediumhøy varme.
- Når brun, ta ned temp. og ha i smør.
- La kyllingen kose seg, krydre med salt og pepper og sett til siden.
- Ha i løk og chorizo i samme stekepanne.
- Hell på hvitvin og få med smakene.
- Stek blandingen til den er mør.
- Finhakk og ha i hvitløk
- Ha i kylling og de to krydderne.
- Vend alt sammen og ha i en skvett hvitvin til.
- Tilsett kraft og topp med vann til det nesten dekker.
- Kok med lav varme med lokk i ca. 30 min.
- Ta av lokk når sending begynner og trekk på lav temp til vi spiser.
Vin
Azul y Garanza Naturaleza Salvaje Garnacha 2020
![](https://bilder.vinmonopolet.no/cache/1200x1200-0/10847101-1.jpg)