Mat- og vinkveld

Rustikk "Cocido" kylling med garnacha

ca. et minutt

Vi lager en skikkelig publikumsvinnmer av en kyllingrett og tester til en ev norges beste garnachaer fra Navarra i Spania.

Portugisisk kylling med spansk vin

Ingredienser

  • 2 stk. grovhakket løk
  • Litt rapsolje
  • Ca. 3 ss. smør
  • 3 store fedd hvitløk
  • 1 1/2 dl hvitvin
  • 1 cube kraft eller tilsvarende
  • 2 store eller 4 små kyllinglår
  • 100 gr. finhakket chorizo
  • 1/2 ts. røkt paprika
  • 1/2 ts. cumin
  • En håndfull champignon

Metode

  1. Karamelliser kyllingen i stekepanne på mediumhøy varme.
  2. Når brun, ta ned temp. og ha i smør.
  3. La kyllingen kose seg, krydre med salt og pepper og sett til siden.
  4. Ha i løk og chorizo i samme stekepanne.
  5. Hell på hvitvin og få med smakene.
  6. Stek blandingen til den er mør.
  7. Finhakk og ha i hvitløk
  8. Ha i kylling og de to krydderne.
  9. Vend alt sammen og ha i en skvett hvitvin til.
  10. Tilsett kraft og topp med vann til det nesten dekker.
  11. Kok med lav varme med lokk i ca. 30 min.
  12. Ta av lokk når sending begynner og trekk på lav temp til vi spiser.

Vin

Azul y Garanza Naturaleza Salvaje Garnacha 2020
Varenummer: 10847101 / Kr. 269,90-