Mat- og vinkveld

Røkelaks og musserende

ca. et minutt

Røkelaks er en klassisk juleforrett. Vi har laget en meget enkel versjon, dandert den litt og tester den til en vellaget og forseggjort Cava.

Røkelaks og musserende

Ingredienser

Siden vi gjerne serverer bobler tidlig på kvelden, hvordan tilpasser vi den gode gamle røkelaksen til å også passe den musserende vinen?

Her er en utrolig enkel forrett med enkle, men gode råvarer som utfyller hverandre perfekt.

  • Ca. 150 gr. røkelaks eller ørret
  • 4 ss. majones
  • 1 ss. dijon sennep
  • Saften fra en kvart sitron
  • En skvett olivenolje
  • Noen kapers
  • Blader til pynt (valgfritt).
  • Pumpernikkel eller rugbrød (valgfritt).

Metode

  1. La fisken nå romtemperatur
  2. Bland sammen majones, sennep og sitronsaft
  3. Legg et tynt lag med laks / ørret på tallerkenen.
  4. Bruk skje og legg på dressing over fisken.
  5. Pynt med blader og noen kapers.
  6. Dander med et par dråper olivenolje og litt grovkvernet pepper.

Servering og vin

Cava gjort skikkelig: Alta Alella Bruant Cava Brut Nature 2020

Server gjerne med pumpernikkel eller grovt rugbrød ved siden.

Se opptak av smakingen:




Mvh.