Mat- og vinkveld

Riesling og røkt kotelett av svin

ca. et minutt

Riesling kan brukes til mer enn terasse og reker. Sommeren byr på røkte koteletter og vi tester mer enn gjerne med en mosel riesling. Vil vinen klare saltet i kjøttet?

En klassiker: tytsk riesløing med svin.

Ingredienser

  • En ordentlig røkt (ikke røyksprayet) sommerkotelett. Alternativt: Røkt fisk.
  • Koteletten kan godt være litt tjukk hvis man kan velge.
  • 1 stk. hode- eller sommerkål.
  • 2 ss. sukker
  • 1 ss. salt
  • 2 ss. karve
  • 3 ss. seterømme
  • 1,5 ss. dijonsennep
  • Saft fra 1/4 sitron
  • Pepper
  • Smør til steking

Metode

  1. Bland rømme med sennep og sitronsaft - ikke ha i gressløken.
  2. Skjær kålen i tynne strimler.
  3. Vask kålen og tøm vekk vannet.
  4. Ha i sukker, salt og karven i kålen og massér.
  5. Ha gjerne kålblandingen (også væsken fra kålen) i et glass / krukke med lokk.
  6. Skjær 2-3 hakk inn i fettsiden på koteletten for å forhindre at den krøller seg for mye.
  7. Stek koteletten på begge sider i en tørr, varm, stekepanne.
  8. Når du har litt farge, ha i rapsoljen og stek litt videre.
  9. Etter bruningen, ha i smør og la hvile i pannen med varmen av.
  10. Ha kotelett over i en ildfast form og hell over alt av smør / rapsolje.
  11. Kotelett holdes lun i ovnen på 55 grader til man er klar for å smake. Ha gjerne folie over.

Servering

Server kålen kald, server rømmedressingen og ha gjerne litt finhakket gressløk for testing med vinen.

Vinen

Heribert Boch Trittenheimer Apotheke Riesling Trocken Alte Reben 2020
Varenr. 13851801 / Kr. 242,10-