Mat- og vinkveld
Riesling og røkt kotelett av svin
•
ca. et minutt
Riesling kan brukes til mer enn terasse og reker. Sommeren byr på røkte koteletter og vi tester mer enn gjerne med en mosel riesling. Vil vinen klare saltet i kjøttet?
![En klassiker: tytsk riesløing med svin.](/content/images/size/w1200/2022/06/IMG_2343@0.5x.jpg)
Ingredienser
- En ordentlig røkt (ikke røyksprayet) sommerkotelett. Alternativt: Røkt fisk.
- Koteletten kan godt være litt tjukk hvis man kan velge.
- 1 stk. hode- eller sommerkål.
- 2 ss. sukker
- 1 ss. salt
- 2 ss. karve
- 3 ss. seterømme
- 1,5 ss. dijonsennep
- Saft fra 1/4 sitron
- Pepper
- Smør til steking
Metode
- Bland rømme med sennep og sitronsaft - ikke ha i gressløken.
- Skjær kålen i tynne strimler.
- Vask kålen og tøm vekk vannet.
- Ha i sukker, salt og karven i kålen og massér.
- Ha gjerne kålblandingen (også væsken fra kålen) i et glass / krukke med lokk.
- Skjær 2-3 hakk inn i fettsiden på koteletten for å forhindre at den krøller seg for mye.
- Stek koteletten på begge sider i en tørr, varm, stekepanne.
- Når du har litt farge, ha i rapsoljen og stek litt videre.
- Etter bruningen, ha i smør og la hvile i pannen med varmen av.
- Ha kotelett over i en ildfast form og hell over alt av smør / rapsolje.
- Kotelett holdes lun i ovnen på 55 grader til man er klar for å smake. Ha gjerne folie over.
Servering
Server kålen kald, server rømmedressingen og ha gjerne litt finhakket gressløk for testing med vinen.
Vinen
Heribert Boch Trittenheimer Apotheke Riesling Trocken Alte Reben 2020
![](https://bilder.vinmonopolet.no/cache/1200x1200-0/13851801-1.jpg)