Mat- og vinkveld

Riesling og flammkuchen

2 minutter

Mat- og vinkveld: 3. november: Vi tester en ufiltrert tysk riesling en en klassisk pizzavariant fra Alsace og Pfalz: Flammkuchen

Riesling og flammkuchen

Denne enkle oppskriften lager ca en langpanne med flammkuchen. Hvordan vil den takle med en ufiltrert og moderne riesling?

Ingredienser

Deig

  • 300 gr. mel
  • 150 ml. vann
  • 4 ss. rapsolje
  • 2 eggeplommer.
  • En god klype salt

Saus og topping

  • 1/2 løk
  • 2 stk. vårløk
  • Eddik, sukker og salt
  • 100 Gram finhakket bacon
  • ca. 100 gram revet ost
  • Ca. 1/2 boks seterrømme
  • 1 ts. hvitløkspulver
  • Salt og pepper
  • Litt revet parmesan

Metode

  1. Bland salt og mel
  2. Bland inn eggeplommer i vannet og bland inn litt og litt i melet.
  3. Bland inn rapsoljen
  4. La deigen hvile i en plastpose i kjøleskapet i minumum 30 min.
  5. Finhakk bacon eller skinke
  6. Skjær 1/2 gul løk så tynt du kan i skiver - gjerne på en mandolin.
  7. Finhakk 2 vårløk
  8. Mariner løken med en klype salt, en klype sukker og 1 ss eddik.
  9. Bland 1 ts. hvitløkspulver inn i seterrømmen
  10. Smak rømmen til med salt og pepper
  11. Kjevle deigen tyny slik at den passer langpannen.
  12. Legg deigen på bakepapir og spre utover alle ingredienser
  13. Bak flammkuchen nederst i forvarmet ovn på 250 grader til gylden på toppen.
  14. Den kan hvile i ovnen på 50 grader.

Vin:

Herr Ehrhard unfiltered Riesling Trocken 2020 Kr. 269,90 ,-  og/eller
Casa da Passarella Abanico Branco Reserva Kr. 249,90 ,-

Servering:

Server med litt raspet parmesan på siden.

Se opptak av smakingen:

   
God smaking!