Mat- og vinkveld
Riesling og flammkuchen
•
2 minutter
Mat- og vinkveld: 3. november: Vi tester en ufiltrert tysk riesling en en klassisk pizzavariant fra Alsace og Pfalz: Flammkuchen
![Riesling og flammkuchen](/content/images/size/w1200/2022/10/IMG_3088@0.5x.jpg)
Denne enkle oppskriften lager ca en langpanne med flammkuchen. Hvordan vil den takle med en ufiltrert og moderne riesling?
Ingredienser
Deig
- 300 gr. mel
- 150 ml. vann
- 4 ss. rapsolje
- 2 eggeplommer.
- En god klype salt
Saus og topping
- 1/2 løk
- 2 stk. vårløk
- Eddik, sukker og salt
- 100 Gram finhakket bacon
- ca. 100 gram revet ost
- Ca. 1/2 boks seterrømme
- 1 ts. hvitløkspulver
- Salt og pepper
- Litt revet parmesan
![](https://www.ypper.no/content/images/2022/10/IMG_3081@0.5x.jpg)
Metode
- Bland salt og mel
- Bland inn eggeplommer i vannet og bland inn litt og litt i melet.
- Bland inn rapsoljen
- La deigen hvile i en plastpose i kjøleskapet i minumum 30 min.
- Finhakk bacon eller skinke
- Skjær 1/2 gul løk så tynt du kan i skiver - gjerne på en mandolin.
- Finhakk 2 vårløk
- Mariner løken med en klype salt, en klype sukker og 1 ss eddik.
- Bland 1 ts. hvitløkspulver inn i seterrømmen
- Smak rømmen til med salt og pepper
- Kjevle deigen tyny slik at den passer langpannen.
- Legg deigen på bakepapir og spre utover alle ingredienser
- Bak flammkuchen nederst i forvarmet ovn på 250 grader til gylden på toppen.
- Den kan hvile i ovnen på 50 grader.
![](https://www.ypper.no/content/images/2022/10/IMG_3077@0.5x.jpg)
Vin:
Herr Ehrhard unfiltered Riesling Trocken 2020 Kr. 269,90 ,- og/eller
Casa da Passarella Abanico Branco Reserva Kr. 249,90 ,-
Servering:
Server med litt raspet parmesan på siden.
Se opptak av smakingen:
God smaking!
![](https://www.ypper.no/content/images/2022/10/Signatur-2.png)