Mat- og vinkveld
Riesling fra Tasmania
•
2 minutter
En kjekk liten lakserett med frisk riesling fra den sørlige halvkule.
![Riesling fra Tasmania](/content/images/size/w1200/2023/11/IMG_8216-2.jpg)
Pungdyr er det heller sjeldent vi omtaler i Ypper, men nå kan det altså skje. Endelig sjekker vi ut tasmansk vin og snakker og både bobler og riesling fra den australske øyen midt i blesten fra Antarktis.
Retten er lett, men elegant og spiller på sødme, syre, umami, munnfølelse og mange elementer som forhåpentligvis vil kle rieslingen vår.
Ingredienser
- Ca. 400 gram laks,ørret eller annen fisk
- Salt
- Østersaus
- Soyasaus
- ca. 2 lime
- Honnning
- Sesamolje (kan sløyfes)
- Rapsolje
- Litt gressløk
- Grønne salatblader - f.eks. bok choy, romano, hjertesalat, babyspinat / salatmix.
- Chiliflak
Metode
- Fjern skinn og eventuelt fett og bein fra laksen. Bruker du av overbevisningsgrunner annen fisk gjelder det samme, også for resten av oppskriften.
- I en bolle, lag lake av 1 toppet skje med fint salt og 5 dl. kaldt vann.
- Del fisken i fine, ca. forrettstørrelse lange biter og spek fisken i 20 min.
- Bland 1 ss. østersaus med saft fra 1/2 lime og 1 ss honning. Dette er fiskemarinaden.
- Kutt opp, vask og gjør klar slatbladene.Legg de i vann og ha i kjøleskapet.
- I ny bolle, lag salatmarinaden av 1 ss. soya, 1/2 ss. honning, 1 ts. sesamolje og saft av en halv lime.
- Ta fisken ut av vannet og tørk godt.
- Smør undersiden av en liten form med rapsolje og legg på fisk med presentasjonssiden opp.
- Pensle fisken med fiskemarianden og litt gressløk på toppen.
- Når sendingen begynner, legg fisken i ovnen på 60 grader.
- Ta ut salat, rist vannet av bladene og bland i salatdressingen.
- Anrett salat med fisk over.
- Ha klar limebåter, chiliflak og fingersalt for smakingen.
![](https://www.ypper.no/content/images/2023/11/Vin---mat--og-vinkveld.jpg)
Servering
Server vinen kald fra kjøleskapet.
Devil's Corner Tasmania Riesling 2022
Se opptak av smakingen her:
Mvh.
![](https://www.ypper.no/content/images/2023/03/Signatur-3.png)