Mat- og vinkveld

Quesedilla med pebre

2 minutter

Mat- og vinkveld: 6. oktober. Vi tester quesedilla, en fruktdrevet Cinsault fra Chile og en super-salsa fra samme land: Salsa Pebre.

Quesedilla med pebre
Deilig quesedilla med pebre og seterrømme. Klarer vinen å stå opp i mot alle smakene? 

Vin til taco?

Velkommen til en kveld der vi endelig (og i all seriøsistet) endelig kan teste ut vin til noe som i alle fall minner om en god gammeldags fredagstaco.

Ingredienser

  • Ca. 400 gram oksekjøtt. Dette skal skjæres tynt så man trenger ikke det aller møreste stykningsdelen.
  • 1 pk. hvetetortillas - medium størrelse hvis man finner.
  • Ca. 200 gram revet Jarlsberg
  • 1/2 løk finhakket
  • Ca. 5 ss. rødvinseddik.
  • Ca. 3 ss. olivenolje.
  • 2 stk. store plommetomter
  • 1. stk. finhakket rød chili uten frø.
  • En god håndfull finhakket koriander.
  • 2 ss. rapsolje
  • 1/2 boks med sorte eller røde bønner. Skyll godt.
  • 2 ss. cumin
  • 3 ss. soyasaus
  • 2 ss. tomatpure
  • 1. ss. grillkrydder eller "meksikansk chilipulver".
  • Seterrømme som dressing
  • Tabascosaus eller annen hotsauce (valgfritt)

Kjøtt

  1. Stek oksefileten hel i tørr panne til brunet.
  2. Ha i rapsolje og brun litt videre.
  3. Ta av pannen og la kjøttet hvile.

Salsa pebre

  1. Ha finhakket løk i en bolle sammen med rødvinseddik.
  2. Ha i finhakket plommetomat og chili.
  3. Ha i olivenolje, finhakket koriander og en klype salt og bland. Denne er klar nå.

Ferdigstilling

  1. Skjær kjøttet i tynne strimler og brun raskt i en stekepanne.
  2. Ha i cumin, og grillkrydder.
  3. Ha i alt av soyasaus, rapsolje, tomatpuréen og bønnene og stek sammen i 2 min og ha i en bolle.
  4. Legg 1 tortilla i medium-varm stekepanne.
  5. Ha i kjøtt- og bønnefyll + litt ost på den ene siden og brett over.
  6. Snu og stek lett på andre siden.
  7. Når brunet ta av og legg på stekebrett på bakepapir.
  8. Ha ekstra ost på toppen og sett brettet på høyeste nivå i ovn på 60 grader.
  9. Når maten skal frem, grill på max i ca. 2 min.
  10. Server med pebre og seterrømme og tabasco hvis du har.

Vinen

Vi smaker to viner denne gangen siden den første solgte så fort ut.

Vi tester både Loma Secas "Carmen" og Leonardo Erazos "Las Curvas" 2019. 
  1. Carmen Loma Seca Cinsault 2020
  2. Leonardo Erazo Las Curvas 2019

Se opptak a livesending!