Mat- og vinkveld
Pasta alla putanesca med hvit piemonteser
•
ca. et minutt
Søritaliensk pasta møter norditaliensk hvitvin på sitt fyldigste.
![Pasta alla putanesca med hvit piemonteser](/content/images/size/w1200/2024/04/IMG_5590@0.5x.jpg)
Ingredienser
- 1 boks med hermetiserte cherrytomater eller vanlig hakkede tomater
- 3 hele, store fedd med hvitløk
- 5-6 ferske cherrytomater delt i to.
- 8-10 ansjosfileter (det virker mye, men det er ikke det).
- ca. 1/2 dl. hvitvin
- 1 liten klype tørket chiliflak
- 3 ss kapers
- Ca. 2 håndfuller hakket kalamataoliven eller lignende
- ca. 250 gram linguini
- olivenolje
- saften fra 1/2 sitron
![](https://www.ypper.no/content/images/2024/04/IMG_5578@0.5x.jpg)
Metode
- Pell og knus hvitløksfedd.
- Ha hvitløkbåtene og 3-4 ss. olivenolje i kald stekepanne og varm opp til rundt 7 av 10.
- Del opp cherrytomater og ha i pannen.
- Ha ansjosfiletene, kapers og oliven i pannen.
- Rør rundt med sleiv og knus ansjosen.
- Ha i hvitvin og kok litt inn.
- Ha i de hermetiserte cherrytomatene, skru ned varmen litt og kok sakte inn til en tykk saus.
- Kok pasta til nesten al dente (ca. 8 minutter), sil og avkjøl under rennende vann for å stanse kokeprosessen.
- Ha pastaen i en bolle og vend inn litt olivenolje i pastaen slik at den ikke klistrer seg.
- Ha pastaen klar på kjøkkenbenken og med sausen i pannen på styrke 1.
- Når vi spiser, vendes pastaen i stekepannen og det hele kokes opp. Spe med litt vann om nødvendig.
- Avslutt med å skvise saften av en halv sitron over det hele og med en god splash olivenolje.
Servering
Denne vinen på hele 14,5% alkohol kan med fordel lufte hele dagen i karaffel i kjøleskapet.
Mariotto Derthona Timorasso 2022
Serveres kjølig!
Se opptak av smakingen:
Ha en nydelig smaking!
Mvh.
![](https://www.ypper.no/content/images/2023/03/Signatur-3.png)