Mat- og vinkveld

Potetgnocchi med pinot

2 minutter

Mat- og vinkveld 17. november: Det blir en italiensk vri på spätzle når vi tester denne utrykksfulle og saftige spätburgunderen.

Potetgnocchi med pinot

Hvis du ikke får tid til å lage gnocchi kan du kjøpe ferdige potet-gnocci i gode delikatesse- eller dagligvarebutikker.

Oppskriften tar litt tid, men er veldig lett å få til. Dette er nok til to voksne eller til fire forretter.

Vegetaralternativ - ha mer kapers + stekt sopp og eventuelt grønne linser. Digg!

Ingredisenser

  • 2 - 4 poteter, tilsammen 500 gram.
  • 125 gram hvetemel
  • 1 egg
  • 1 eggeplomme
  • 50 gr. finssnittet skivet bacon
  • 50 gr. finsnittet serranoskinke
  • 100 gr. smør
  • 2 ss. finhakket persille
  • saften av en halv sitron
  • 2 ts. kapers (frivillig)
  • 2 kuber buljong eller kraft
  • Revet parmesan

Metode

  1. Kok poteter i lettsaltet vann med skallet på.
  2. Når møre, la potetene kjøle seg litt av.
  3. Lag sausen i en liten stekepanne ved å smelte smøret sammen med bacon og serrano.
  4. Ha oppi persille og sitronsaft og la trekke på 1 til du trenger sausen.
  5. Skrell potetene og mos eller press dem meget fint i en stor bolle.
  6. Ha i en god klype salt, 1 egg og 1 eggeplomme.
  7. Bland i mel, litt og litt med en gaffel.
  8. Jobb sammen til en deig med hendene.
  9. La deigen hvile litt.
  10. I mellolmtiden, kok opp rikelig med vann + 2 buljong-kuber.
  11. Ha litt mel på bordet, del gnocchi-deigen i fire og lag lange pølser.
  12. Deretter, kutt gnocchi ca. en tommel tykke. (se video nederst hvis du vil ha tips).
  13. Kok gnocchi i kokende vann til de flyter.
  14. Fisk ut av vannet og avkjøl i rennende iskaldt vann.
  15. Når kalde, ta de ut av vannet og oppbevar i kjøleskapet.
  16. Når det er tid å spise, ha gnocci oppi smøret og sett stekepannen på ca. 7-8.
  17. Gnocchiene kan gjerne få litt farge, men trenger strengt talt å bare lunes gjennom i sausen.
  18. Ha pepper og masse revet parmesan over og server!

Kveldens vin!

Brogsitter Graf von Are Spätburgunder Trocken 2020
Varenummer: 14527201 // Kr. 215,-

Se opptak av smakingen her: