Mat- og vinkveld
Potetgnocchi med pinot
•
2 minutter
Mat- og vinkveld 17. november: Det blir en italiensk vri på spätzle når vi tester denne utrykksfulle og saftige spätburgunderen.
![Potetgnocchi med pinot](/content/images/size/w1200/2022/11/IMG_3123@0.5x.jpg)
Hvis du ikke får tid til å lage gnocchi kan du kjøpe ferdige potet-gnocci i gode delikatesse- eller dagligvarebutikker.
Oppskriften tar litt tid, men er veldig lett å få til. Dette er nok til to voksne eller til fire forretter.
Vegetaralternativ - ha mer kapers + stekt sopp og eventuelt grønne linser. Digg!
Ingredisenser
- 2 - 4 poteter, tilsammen 500 gram.
- 125 gram hvetemel
- 1 egg
- 1 eggeplomme
- 50 gr. finssnittet skivet bacon
- 50 gr. finsnittet serranoskinke
- 100 gr. smør
- 2 ss. finhakket persille
- saften av en halv sitron
- 2 ts. kapers (frivillig)
- 2 kuber buljong eller kraft
- Revet parmesan
Metode
- Kok poteter i lettsaltet vann med skallet på.
- Når møre, la potetene kjøle seg litt av.
- Lag sausen i en liten stekepanne ved å smelte smøret sammen med bacon og serrano.
- Ha oppi persille og sitronsaft og la trekke på 1 til du trenger sausen.
- Skrell potetene og mos eller press dem meget fint i en stor bolle.
- Ha i en god klype salt, 1 egg og 1 eggeplomme.
- Bland i mel, litt og litt med en gaffel.
- Jobb sammen til en deig med hendene.
- La deigen hvile litt.
- I mellolmtiden, kok opp rikelig med vann + 2 buljong-kuber.
- Ha litt mel på bordet, del gnocchi-deigen i fire og lag lange pølser.
- Deretter, kutt gnocchi ca. en tommel tykke. (se video nederst hvis du vil ha tips).
- Kok gnocchi i kokende vann til de flyter.
- Fisk ut av vannet og avkjøl i rennende iskaldt vann.
- Når kalde, ta de ut av vannet og oppbevar i kjøleskapet.
- Når det er tid å spise, ha gnocci oppi smøret og sett stekepannen på ca. 7-8.
- Gnocchiene kan gjerne få litt farge, men trenger strengt talt å bare lunes gjennom i sausen.
- Ha pepper og masse revet parmesan over og server!
![](https://www.ypper.no/content/images/2022/11/IMG_3111@0.5x.jpg)
Kveldens vin!
Brogsitter Graf von Are Spätburgunder Trocken 2020
Varenummer: 14527201 // Kr. 215,-