Mat- og vinkveld

Pinot Noir og tartar

ca. et minutt

Denne klassikeren til "pinot" er det ikke alle som er klar over. Vi bruker biff i oppskriften og tester dette til vinen. Er man så heldig og har hjortekjøtt så anbefales det.

Oksetartar og pinot noir fra Østerrike.

Ingredienser

  • ca. 200 gr. storfekjøtt
  • 1 rå eggeplomme
  • 3 ss. finhakket persille
  • 1/2 rødløk - veldig finhakket
  • 3 ss. finhakket kapers
  • 1 ss. rødvinseddik
  • Litt sukker og salt
  • Saften fra en kvart sitron
  • Ca. 2 ss god olivenolje
  • 3 ss. finraspet grana Padano eller mild hardost

Metode

  1. Finhakk rødløk, persille og kapers - veldig fint.
  2. Sylte blandingen med en klype salt og klype sukker
  3. Mariner blandingen med 1 ss. rødvinseddik og la stå litt.
  4. Finhakk kjøttet så fint man kan og har tid til.
  5. Ha kjøttet i bollen sammen med det andre.
  6. Bland godt-
  7. Skvis over saften av sitronen og ha i olivenoljen.
  8. Smak til med salt og kvernet sort pepper.
  9. Ha over finrevet ost.

Servering

Ta gjerne med: Rå eggeplomme på siden, ristet brød, ekstra salt og evt. sylteagurker.

Vin

Heinrich Pinot Noir 2020
Varenr. 13857401 / Kr. 214,80-