Mat- og vinkveld
Pinot Noir og tartar
•
ca. et minutt
Denne klassikeren til "pinot" er det ikke alle som er klar over. Vi bruker biff i oppskriften og tester dette til vinen. Er man så heldig og har hjortekjøtt så anbefales det.
![Oksetartar og pinot noir fra Østerrike.](/content/images/size/w1200/2022/06/IMG_2173@0.5x.jpg)
Ingredienser
- ca. 200 gr. storfekjøtt
- 1 rå eggeplomme
- 3 ss. finhakket persille
- 1/2 rødløk - veldig finhakket
- 3 ss. finhakket kapers
- 1 ss. rødvinseddik
- Litt sukker og salt
- Saften fra en kvart sitron
- Ca. 2 ss god olivenolje
- 3 ss. finraspet grana Padano eller mild hardost
Metode
- Finhakk rødløk, persille og kapers - veldig fint.
- Sylte blandingen med en klype salt og klype sukker
- Mariner blandingen med 1 ss. rødvinseddik og la stå litt.
- Finhakk kjøttet så fint man kan og har tid til.
- Ha kjøttet i bollen sammen med det andre.
- Bland godt-
- Skvis over saften av sitronen og ha i olivenoljen.
- Smak til med salt og kvernet sort pepper.
- Ha over finrevet ost.
Servering
Ta gjerne med: Rå eggeplomme på siden, ristet brød, ekstra salt og evt. sylteagurker.
Vin
Heinrich Pinot Noir 2020
![](https://bilder.vinmonopolet.no/cache/1200x1200-0/13857401-1.jpg)