Mat- og vinkveld
Pinot noir og sopptoast
•
ca. et minutt
Vi smaker og snakker om Pinot Noir, og sjekker ut om vi får frem litt jordlighet ved å spise en sopptoast til.
![Pinot noir og sopptoast](/content/images/size/w1200/2022/07/Fangst@0.5x.jpg)
Ingredienser
- Surdeigsbrød
- Smør
- Sopp (eks. Sjampinjong, aromasopp, kantarell - ta det du finner)
- Philadelphia naturel
- Parmesan
- Timan (fersk eller tørket, vi brukte tørket krydder)
- Smak til med salt og pepper
Metode
- Rens og kutt soppen i små biter.
- Stek soppen i en tørr stekepanne. Vi ønsker å trekke ut alt av væsken i soppen.
- Deretter tilsetter du smør i stekepannen med soppen.
- Toast brødet enten i en brødrister eller i en stekepannen. Husk å ha på godt med smør etterpå eller mens du steker brødet i stekepannen.
- Bland sammen philadelphia med timian eller andre urter som du har. Smak til med salt og pepper.
- Server toastet brød med blandet kremost, sopp og med høvlet parmesan over.
Anbefalt vin
Anbefalt vin Roche De Bellene Bourgogne Pinot Noir Vieilles Vignes 2018 (varenr.9459801) 199,90 kr.
Se opptak av smakingen
Dato: 22.oktober 2020.