Mat- og vinkveld

Kinesisk pepperbiff med Syrah

2 minutter

En nydelig og spesielt mør pepperbiff-rett møter fransk syrah.

Kinesisk pepperbiff med Syrah
Er den klassiske kinesiske pepperbiffen forgjengeren til vår hjemlige biffsnadder?

Ofte blir asiatisk mat satt sammen med hvite viner med restsødme, men til kjøtt har vi jo ofte røde viner...

Vi finner ut hvordan en fersk og saftig syrah fra Frankrike fungerer med kinesisk pepperbiff! Gleder oss!

Ingredienser

  • Ca. 300 gram mørbrad eller tilsvarende oksekjøtt.
  • 1/2 rød paprika
  • 1 liten rødløk
  • 1 ts. natron (dette vil mørne kjøttet som på kinesisk restaurant)
  • Svart pepper
  • 1 ss. finhakket ingefær
  • 1 ss. finhakket hvitløk (ca. 2 fedd)
  • 1 ss. sukker
  • Tilsammen 3 ss. soyasaus
  • 1 ss. østersaus
  • 1 ss. rødvinseddik
  • 1 ss. honning (kan erstattes med sukker)
  • Potetmel eller maisenna.
  • Ca. 3 ss. ristede sesamfrø - kan sløyfes.
  • Rapsolje til steking.
  • Ca. 1 finhakket vårløk

Metode

  1. Med kjøttet godt avkjølt, skjær i tynne skiver på tvers av kjøttfibrene.
  2. Ha kjøttet i en skål og mariner i 1 ss. sukker, 2 ss. soyasaus, 1 ss. potetmel, 1 ss. vann, 1 ts. natron og alt av ingefær og hvitløk.
  3. Kvern godt med svart pepper over, rør rundt og mariner i ca. 1 time.
  4. Kutt rød paprika i skiver, ca. en lillefingerbredde.
  5. Kutt rødløken i tynne skiver.
  6. Hvis du bruker: rist sesamfrø og sett til siden.
  7. Lag sausen: Rør godt sammen: 1 ss. honning med 1 ss. soyasaus, 1 ss. potetmel, 3 ss. vann, 1 ss eddik og 1 ss. østerssaus.
  8. I en stor stekepanne eller wok: Ha i 2 ss. rapsolje og stek kjøtt på 8 av 10 til mørk brunt, gjerne med litt brente kanter. Hvis du har liten panne, stek i to omganger. Kjøttet bruner raskt på grunn av sukker og potetmelet.
  9. Når kjøttet er mørkt brunt ha i paprika og rødløk og stek videre i ca. 4 minutter.
  10. Rør sausen med en teskje og hell over i stekepannen.
  11. Ha i vårløk, kvern over mer pepper og rør sammen.
  12. Sett biffen i ovnen i ildfast form på 50 grader.

Vinen og servering

Maten kan serveres alene, eller med litt ris eller nudler.

Ta vinen ut av kjøleskapet ca. en halvtime før konsum. Lufting ikke nødvendig.

Cuilleron Les Vignes d'à Côté Syrah 2022

Se opptak av smakingen: