Mat- og vinkveld
Pannestekt laks og kanadisk musserende
•
ca. et minutt
Ofte blir musserende viner brukt utelukkende til aperitiff. Hva skjer når vi har musserende til hovedretten? Her tester vi feit fisk til en kremsaus, fenikkelsalat og persille.
![Pannestekt laks med fenikkel og musserende vin](/content/images/size/w1200/2022/06/IMG_2212@0.5x.jpg)
Ingredienser
- Ca. 300 gram laks uten skinn. Finn gjerne en litt tykk bit.
- 1/2 fenikkel
- 1 sitron
- Litt olivenolje
- Sukker
- Salt
- 50 gram fløte
- 75 gram smør
- 6 gram eddik
- 3 gram salt
- Ca. 2 spiseskjeer kapers
- Ca. 3 ss. finhakket persille
Metode
- Tørrsalt fiskestykket (helt) med 40% sukker og 60% salt. (ca. 2 ss / 3 ss)
- Litt an på stykket, men mariner fisken i ca. 15 min.
- Skyll godt av salt- og sukkerblandingen.
- Varm opp fløte. smør, salt og eddik
- På kokepunktet, bruk stavmikser for å mixe.
- Fortsett å koke inn sausen på veldig svak varme. (Ca. 1-2)
- Skjær fennikel i skiver, så tynt det går, gjerne på høvel / mandolin.
- Mariner fenikkel med en klype salt, saft av en halv sitron og olivenolje.
- Stek fisken på en side i litt rapsolje i en stekepanne på medium varme. (6-7)
- Når du har en fin skorpe på ene siden, ta av pannen og hold varm i ovnen med stekeskorpen opp på 60 grader.
Servering
Server med finhakket persille, en halv sitron og litt kapers ved siden.
Vin
Trius Brut
![](https://bilder.vinmonopolet.no/cache/1200x1200-0/12595001-1.jpg)