Mat- og vinkveld

Pannestekt laks og kanadisk musserende

ca. et minutt

Ofte blir musserende viner brukt utelukkende til aperitiff. Hva skjer når vi har musserende til hovedretten? Her tester vi feit fisk til en kremsaus, fenikkelsalat og persille.

Pannestekt laks med fenikkel og musserende vin

Ingredienser

  • Ca. 300 gram laks uten skinn. Finn gjerne en litt tykk bit.
  • 1/2 fenikkel
  • 1 sitron
  • Litt olivenolje
  • Sukker
  • Salt
  • 50 gram fløte
  • 75 gram smør
  • 6 gram eddik
  • 3 gram salt
  • Ca. 2 spiseskjeer kapers
  • Ca. 3 ss. finhakket persille

Metode

  1. Tørrsalt fiskestykket (helt) med 40% sukker og 60% salt. (ca. 2 ss / 3 ss)
  2. Litt an på stykket, men mariner fisken i ca. 15 min.
  3. Skyll godt av salt- og sukkerblandingen.
  4. Varm opp fløte. smør, salt og eddik
  5. På kokepunktet, bruk stavmikser for å mixe.
  6. Fortsett å koke inn sausen på veldig svak varme. (Ca. 1-2)
  7. Skjær fennikel i skiver, så tynt det går, gjerne på høvel / mandolin.
  8. Mariner fenikkel med en klype salt, saft av en halv sitron og olivenolje.
  9. Stek fisken på en side i litt rapsolje i en stekepanne på medium varme. (6-7)
  10. Når du har en fin skorpe på ene siden, ta av pannen og hold varm i ovnen med stekeskorpen opp på 60 grader.

Servering

Server med finhakket persille, en halv sitron og litt kapers ved siden.

Vin

Trius Brut
Varenr. 12595001 / Kr. 219,90-