Mat- og vinkveld

Perfekt snack til Sauvignon Blanc

ca. et minutt

De gratinerte rekene gjør come back i følge overraskende vinvenn fra New Zealand.

Perfekt snack til Sauvignon Blanc
Så enkelt og så godt. Gratinerte reker er en høstlig og herlig avslappende forrett som rett og slett "lager seg selv".

Så enkelt og så godt: Hvem skulle tro at de gode, gamle gratinerte rekene fra 90-tallet skulle gjøre come back med en skarve sauvignon blanc?

Ingredienser til 2 personer

  • 6 ss. Creme Fraiche
  • 6 ss. reker
  • 100 gram revet ost
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 sitron
  • Eventuelt syltet jalapenos
  • Salt, sukker, pepper, eventuelt muscat og cayennepepper
  • Pynt med timian

Metode

  • Finhakk hvitløken og sylt med sitronsaften og en klype salt og sukker
  • I en bolle: rør inn reker og nesten all osten inn i creme fraiche.
  • Tilsett hvitløkssyltingen og ha i ildfast form
  • Riv masse parmesan over.
  • Bak i ovnen på 185 grader ca. i 12 minutter.  

Anbefalt vin

  1. Matua Lands & Legends
  2. Gorges Muscadet 2020