Peruviansk supersnack med chenin blanc fra Loire
Denne snacken er både frisk, trendy og smakfull på en gang. Vi tester den til chenin blanc.
![Peruviansk supersnack med chenin blanc fra Loire](/content/images/size/w1200/2023/02/IMG_3642@0.5x.jpg)
Peru møter Mexico møter Loiredalen!
Denne lettvinte, smakfulle og anvendelige snacken tror vi du vil få mye glede av fremover.
Vinen er laget på den trendye druen Chenin Blanc; En skjult skatt fra Loiredalen fra en hittil nokså ukjent vinmaker. Vil den klare chilien?
Ingredienser
Dette er jo en ceviche-rett der fisken "koker" i syre. Det er veldig godt, men hvis du ikke er så glad i dette, kan du servere litt avocado eller revet kylling marinert i leche de tigre sausen.
- Ca. 200 gram fiilet av fersk hvit torskefisk, skrei, lyr, hyse, sei etc.
- 5 lime
- 2 rød chili - ta ut frøene
- Ca. 5-6 korianderstilker
- 3 små sjalotløk
- 1 bit skrellet ingefær på størrelse med en halv tommel
- Litt olivenolje
- 1/2 avocado
- 1 ss. lettrømme
- 1 pose runde nachochips - vi brukte Santa Maria
- Litt røkt paprikapulver
Metode
- Rens fisken og kutt i kuber på terningstørelse
- Så lager vi "leche de tigre" sausen:
- I en bolle, klem saften ut av 4 lime
- Grovhakk sjalottløk og ingefær og 1 chili uten frø
- Ha limesaft, løk, ingefær, korianderstilker og chili i en blender og miks til flytende.
- Rett før sending, ha sausen over fisken sammen med 2 ss. olivenolje.
- Da "koker" fisken" i ca. 30 minutter og er klar.
- Så lager vi en avocadokrem:
- I samme blender, ha oppi 1/2 avocado i biter.
- Klem oppi saften fra en 1/2 lime.
- Ha oppi 2 ss. olivenolje og miks til glatt.
- Bland inn 1 ss. lettrømme og smak til med noen gode klyper salt. Den tåler mye salt.
- Skjær eller kjør på mandolin, supertynne skiver av 1/4 rødløk.
- Mariner løken med littsalt, 1 ts. sukker, 3 ss. eddik og 1 ss. vann.
- Finhakk 1/2 chili uten frø.
![](https://www.ypper.no/content/images/2023/02/IMG_3647@0.5x.jpg)
Vinen
Nicolas Idiart Saumur Chenin Blanc
Servering
Server rødløk, avocadokrem, chips, fisk og finhakket chili i forskjellige boller. På bordet kan du også ha salt og røkt paprika.
Røkt paprika selger de på aklternative dagligvarebutikker, men også på Meny.
Da er det bare å gjøre som vi her på huset: glede seg til smakingen!
Se opptak av smakingen:
Mvh.
![](https://www.ypper.no/content/images/2023/02/Signatur-2.png)