Mat- og vinkveld

Peruviansk supersnack med chenin blanc fra Loire

2 minutter

Denne snacken er både frisk, trendy og smakfull på en gang. Vi tester den til chenin blanc.

Peruviansk supersnack med chenin blanc fra Loire
Enklet og godt. Vi tester en liten ceviche-vri sammen med en tørr chenin blanc. 

Peru møter Mexico møter Loiredalen!

Denne lettvinte, smakfulle og anvendelige snacken tror vi du vil få mye glede av fremover.

Vinen er laget på den trendye druen Chenin Blanc; En skjult skatt fra Loiredalen fra en hittil nokså ukjent vinmaker. Vil den klare chilien?

Ingredienser

Dette er jo en ceviche-rett der fisken "koker" i syre. Det er veldig godt, men hvis du ikke er så glad i dette, kan du servere litt avocado eller revet kylling marinert i leche de tigre sausen.

  • Ca. 200 gram fiilet av fersk hvit torskefisk, skrei, lyr, hyse, sei etc.
  • 5 lime
  • 2 rød chili - ta ut frøene
  • Ca. 5-6 korianderstilker
  • 3 små sjalotløk
  • 1 bit skrellet ingefær på størrelse med en halv tommel
  • Litt olivenolje
  • 1/2 avocado
  • 1 ss. lettrømme
  • 1 pose runde nachochips - vi brukte Santa Maria
  • Litt røkt paprikapulver

Metode

  1. Rens fisken og kutt i kuber på terningstørelse
  2. Så lager vi "leche de tigre" sausen:
  3. I en bolle, klem saften ut av 4 lime
  4. Grovhakk sjalottløk og ingefær og 1 chili uten frø
  5. Ha limesaft, løk, ingefær, korianderstilker og chili i en blender og miks til flytende.
  6. Rett før sending, ha sausen over fisken sammen med 2 ss. olivenolje.
  7. Da "koker" fisken" i ca. 30 minutter og er klar.
  8. Så lager vi en avocadokrem:
  9. I samme blender, ha oppi 1/2 avocado i biter.
  10. Klem oppi saften fra en 1/2 lime.
  11. Ha oppi 2 ss. olivenolje og miks til glatt.
  12. Bland inn 1 ss. lettrømme og smak til med noen gode klyper salt. Den tåler mye salt.
  13. Skjær eller kjør på mandolin, supertynne skiver av 1/4 rødløk.
  14. Mariner løken med littsalt, 1 ts. sukker, 3 ss. eddik og 1 ss. vann.
  15. Finhakk 1/2 chili uten frø.
Nicolas Idiart er en ganske ukjent men lager rene, pent prisede og saftige viner. 

Vinen

Nicolas Idiart Saumur Chenin Blanc

Servering

Server rødløk, avocadokrem, chips, fisk og finhakket chili i forskjellige boller. På bordet kan du også ha salt og røkt paprika.

Røkt paprika selger de på aklternative dagligvarebutikker, men også på Meny.

Da er det bare å gjøre som vi her på huset: glede seg til smakingen!

Se opptak av smakingen:

Mvh.