Mat- og vinkveld

Moules Frites med muscadet

2 minutter

Neste mat- og vinkveld 11. august: Vi lager Moules Frites slik de gjør i Nantes og serverer selvsagt den lokale vinen til.

Moules Frites med muscadet
Klassisk Moules Frites. Vi lager den slik de gjør i Nantes og serverer selvsagt den lokale vinen til. 

Klassisk fra Nantes

Sommeren er på hell, men blåskjellene vet vi smaker enda bedre i månedene vannet er kaldere.

Moules frites er en fransk og belgisk klassiker, og dagens smaking sammen med en lokal vin, vil gi oss svaret om muscadet virkelig er den perfekte vinen til blåskjell.

Vi kommer til å ha pommes frites med, men de vil ikke ha veldig stor virkning på smakingen, så ta det med hvis du vil.

Ingredienser

  • 1 nett med blåskjell
  • 1/2 løk finhakket
  • 1 fedd med hvitløk - finhakket
  • En halv chili - uten frø - finhakket
  • 2 stk. små plommetomater, eller andre modne tomater - grovhakket
  • Ca. 1 dl.hvitvin.
  • 4 ss. majones
  • 2 ss. dijon sennep
  • 1 sitron
  • En håndfull finhakket persille
  • Pommes frites - dersom ønskelig

Metode

  1. Rens blåskjellene
  2. I en gryte eller wok, sviss løk, hvitløk og chilien i litt olivenolje.
  3. Rør inn tomatene, skru av varmen, la gryten stå og avkjøle seg.
  4. Hell i vinen og legg blåskjellene oppi gryten opg sett på lokket.
  5. Dette er klart nå for damping senere.
  6. Lag dressing ved å blande sammen sennep og majones.
  7. Smak til dressingen med salt og saften fra 1/4 sitron.
  8. Bak eller friter pommes frites. Hold de varme i ovnen.
  9. Når maten skal frem (ca. halvveis i sendingen): Sett gryten med blåskjellene på full varme under lokk til de åpner seg. Det tar ca. 3 minutter.
  10. Ha i persillen, rør rundt og server.
Gorges Muscadet er en seriøs og mineralsk sak. Perfekt til blåskjell, men også til krevende fisk- og skalldyrsretter.
Gorges Muscadet er en seriøs og mineralsk vin. Perfekt til blåskjell, men også til krevende fisk- og skalldyrsretter.

Vinen

Selv om dette er en 4 år gammel muscadet, vil den ha godt av litt tid i dekanteren.

Luft den gjerne en halv time før vi begynner. Hvis du glemmer det, ingen fare, den lufter fint i glasset.

Vi gleder oss til smakingen!

Gorges Muscadet 2018

Opptak av smakingen