Mat- og vinkveld
Marrokansk lam med Syrah
•
ca. et minutt
Når lammesesongen atter kommer er det få ting som er så nydelig som å feire dette med litt inspirasjon fra Marokko i gryten og Syrah fra Nord Rhône i glasset.
Vi tester hvordan en ellers så stram og tilkneppet nord-fransk herremann takler litt ekstra krydder i hverdagen.
Dette trenger du:
- 1 pk. fårikål-kjøtt eller tilsvarende.
- 1 stor gul løk
- Litt maizena
- 3 fedd hvitløk
- ca. 200 gr. sopp
- 1 ss finhakket ingefær
- 1 stk. chili uten frø
- 1,5 ss honning
- Salt og pepper
- Litt maizena
- 1 ss røkt paprika eller paprikapulver.
- 1 ss cumin
- 1 stjerneanis
- 1 kanelstang
- 4 nellikspiker
- 2-3 laurbærblad
- 2 dl rødvin
- 1 ss balsamico-sirup eller sukkerkulør.
Metode:
- Grovhakk løk.
- Karamelliser løk i smør i en gryte.
- Gni inn fårikålkjøtt i salt, pepper og litt maizena.
- Brun kjøttet i stekepanne.
- Flytt kjøttet oppi gryten og stek soppen i pannen.
- Finhakk hvitløk, ingefær og chili uten frø. Ha alt i gryten sammen med kjøtt og sopp.
- Tilsett også honning og resten av krydderet i gryten. Rør godt.
- Tilsett rødvin og nok vann til å dekke kjøttet.
- La alt småputre til kjøttet er mørt, ca. 1,5 time.
- Om nødvendig: reduser sausen ytterlige uten lokk.
- Ha i en balsamicosirup eller sukkerkulør.
- Smak til med salt.
Klar for mat-testing med vinen
Ha fersk pepper, salt og en rød chili til smakingen.