Mat- og vinkveld

Malbec, biff og chimichurri

ca. et minutt

Et utrolig kjøp. Vi smaker hvordan druen Malbec – på nesten uforklarlig måte – passer til chimichurri fra samme land. Kjøttet kan varieres, vi bruker entrecôte.

Moden vmalbec med entecote.

Ingredienser

  • 1 liten sjalottløk
  • Entrecôte eller tilsvarende struktur
  • Smør, raspolje til steking
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 1 liten rød chili uten frø
  • 2 ss hakket bladpersille
  • 1 ss finhakket koriander
  • 2 ss finhakket oregano
  • 3 ss sherryeddik
  • 6 ss olivenolje
  • salt og pepper.

Metode: chimichurri

  1. Finhakk løken, chili og hvitløk.
  2. Sylte alt godt med limesaft , en klype salt og en klype sukker.
  3. Ha i de finhakket friske urter. Hvis du mangler en så er det ikke så farlig. Prøv å få ta i fersk oregano.
  4. Bland inn olivenoljen og eddiken.
  5. Smak til med salt og pepper.

Metode: kjøtt

  1. Fra rom-temp - stek hardt i tørr panne.
  2. Når den begynner å brunes, ha i litt rapsolje.
  3. Enda mer karamellisering skjer.
  4. Når du har en skikkelig skorpe på begge sider, skru ned temp. til ca. 2, avkjøl litt og ha i godt med smør.
  5. Hvil kjøttet til du er klar for å spise.

Servering

Server med raspet parmesan og litt soyasaus ved siden.

Vin

Weinert Malbec 2012
Varenr. 4304201 / Kr. 249,90-