Mat- og vinkveld
Malbec, biff og chimichurri
•
ca. et minutt
Et utrolig kjøp. Vi smaker hvordan druen Malbec – på nesten uforklarlig måte – passer til chimichurri fra samme land. Kjøttet kan varieres, vi bruker entrecôte.
![Moden vmalbec med entecote.](/content/images/size/w1200/2022/06/IMG_1957@0.5x.jpg)
Ingredienser
- 1 liten sjalottløk
- Entrecôte eller tilsvarende struktur
- Smør, raspolje til steking
- 2 stk hvitløksfedd
- 1 liten rød chili uten frø
- 2 ss hakket bladpersille
- 1 ss finhakket koriander
- 2 ss finhakket oregano
- 3 ss sherryeddik
- 6 ss olivenolje
- salt og pepper.
Metode: chimichurri
- Finhakk løken, chili og hvitløk.
- Sylte alt godt med limesaft , en klype salt og en klype sukker.
- Ha i de finhakket friske urter. Hvis du mangler en så er det ikke så farlig. Prøv å få ta i fersk oregano.
- Bland inn olivenoljen og eddiken.
- Smak til med salt og pepper.
Metode: kjøtt
- Fra rom-temp - stek hardt i tørr panne.
- Når den begynner å brunes, ha i litt rapsolje.
- Enda mer karamellisering skjer.
- Når du har en skikkelig skorpe på begge sider, skru ned temp. til ca. 2, avkjøl litt og ha i godt med smør.
- Hvil kjøttet til du er klar for å spise.
Servering
Server med raspet parmesan og litt soyasaus ved siden.
Vin
Weinert Malbec 2012
![](https://bilder.vinmonopolet.no/cache/1200x1200-0/4304201-1.jpg)