Mat- og vinkveld
Lammelasagne og Rhône
•
2 minutter
Sør-italiensk lasagne settes mot en særdeles elegant vin fra Rhônedalen.
![Lammelasagne og Rhône](/content/images/size/w1200/2023/02/IMG_3661@0.5x.jpg)
Mat- og vinkveld den 9. mars
Det er fremdeles tiden for de deilige og varmende rettene. Vi tester en (litt) lettere variant lasagne med noe ekstremt saftig og elegant fra Nord-Rhône.
Ingredienser
- Ca. 400 gr. lammekjøttdeig eller sopp (veg).
- Litt olivenolje
- Ca. 1/2 finhakket løk + samme mengde finhakket selleristang og gulrot.
- 1/2 dl. rødvin
- 1 hel boks finhakkede tomater (400 gr. )
- 3 ss. tomatpuré.
- 250 gr. ricotta-ost.
- 1,5 dl. fløte
- 1 egg.
- 250 gram revet ost.
- 2 ts. tørket timian.
- Lasagneplater (ca. 8, kommer an på formen)
- Rosmarin (hvis du har, ikke nødvendig).
Metode
- Stek finhakket løk, gulrot og selleristang på middels varme med litt olivenolje.
- Rydd plass i stekepannen og legg kjøtdeigen i midten hel.
- Sett pannen på 8 av 10 og stek til kjøttdeig er brunet.
- Snu hele kjøttdeigen og stek videre. Skru ned temp litt.
- Når brunet, kan kjøttdeig brytes opp og blandes inn i resten.
- Nå har du oppi vinen, tomatene og tomatpuréen.
- Ha i ca. 1 dl. vann og la den småkoke i så lenge du kan.
- Lag ricottablandingen ved å blande ricotta med egg, timian og melken.
- Rør inn 100 gram av den revede osten i ricottablandingen og smak røren til med salt.
- Smak nå til kjøtt og tomat. Salt godt og bruk rikelig med svart pepper.
- Begynn med lasagneplater i bunnen av en ildfast form.
- Bygg så med kjøttsaus, ricotta og deretter litt revet parmesan.
- Legg et nytt lag plater og fortsett lagvis.
- Avslutt med resten av den revede osten + parmesan på toppen.
- Legg på en kvist rosmarin og stek på 220 grader i ca. 30 min.
- La lasagnen hvile til sendingen begynner.
![](https://www.ypper.no/content/images/2023/02/IMG_3671@0.5x.jpg)
Vinen
Vinen trenger ingen lufting. Server den gjerne på ca. 16 grader.
Reynaud Beaumont Crozes-Hermitage 2021
Se opptak av smakingen her:
Vi gleder oss til neste smaking!
![](https://www.ypper.no/content/images/2023/02/Signatur-5-4.png)