Mat- og vinkveld

Lammelasagne og Rhône

2 minutter

Sør-italiensk lasagne settes mot en særdeles elegant vin fra Rhônedalen.

Lammelasagne og Rhône
Rustikk lasagne med en lettere erstatter til bechamel-sausen. Klarer rhone-vinen seg til? 

Mat- og vinkveld den 9. mars

Det er fremdeles tiden for de deilige og varmende rettene. Vi tester en (litt) lettere variant lasagne med noe ekstremt saftig og elegant fra Nord-Rhône.  

Ingredienser

  1. Ca. 400 gr. lammekjøttdeig eller sopp (veg).
  2. Litt olivenolje
  3. Ca. 1/2 finhakket løk + samme mengde finhakket selleristang og gulrot.
  4. 1/2 dl. rødvin
  5. 1 hel boks finhakkede tomater (400 gr. )
  6. 3 ss. tomatpuré.
  7. 250 gr. ricotta-ost.
  8. 1,5 dl. fløte
  9. 1 egg.
  10. 250 gram revet ost.
  11. 2 ts. tørket timian.
  12. Lasagneplater (ca. 8, kommer an på formen)
  13. Rosmarin (hvis du har, ikke nødvendig).

Metode

  1. Stek finhakket løk, gulrot og selleristang på middels varme med litt olivenolje.
  2. Rydd plass i stekepannen og legg kjøtdeigen i midten hel.
  3. Sett pannen på 8 av 10 og stek til kjøttdeig er brunet.
  4. Snu hele kjøttdeigen og stek videre. Skru ned temp litt.
  5. Når brunet, kan kjøttdeig brytes opp og blandes inn i resten.
  6. Nå har du oppi vinen, tomatene og tomatpuréen.
  7. Ha i ca. 1 dl. vann og la den småkoke i så lenge du kan.
  8. Lag ricottablandingen ved å blande ricotta med egg, timian og melken.
  9. Rør inn 100 gram av den revede osten i ricottablandingen og smak røren til med salt.
  10. Smak nå til kjøtt og tomat. Salt godt og bruk rikelig med svart pepper.
  11. Begynn med lasagneplater i bunnen av en ildfast form.
  12. Bygg så med kjøttsaus, ricotta og deretter litt revet parmesan.
  13. Legg et nytt lag plater og fortsett lagvis.
  14. Avslutt med resten av den revede osten + parmesan på toppen.
  15. Legg på en kvist rosmarin og stek på 220 grader i ca. 30 min.
  16. La lasagnen hvile til sendingen begynner.
David Reynaud lager en meget slank og elegant stil Crozes-Hermitage. 

Vinen

Vinen trenger ingen lufting. Server den gjerne på ca. 16 grader.
Reynaud Beaumont Crozes-Hermitage 2021

Se opptak av smakingen her:

Vi gleder oss til neste smaking!