Mat- og vinkveld
Lam, rotgrønnsaker og Rioja
•
ca. et minutt
En klassiker hver høst. Er lam så godt som man sier med vin fra Rioja? Hva med rotgrønnsakene? Vi tester vin fra en av de eldste husene i området.
![Rioja er klassisk til norsk høstlam](/content/images/size/w1200/2022/06/IMG_1766@0.5x.jpg)
Ingredienser
- Lam av en eller annen sort. (koteletter, pølser eller steik).
- 3 ss. smør.
- 1 - 2 fedd hvitløk
- Rotgrønnsaker - assortert. Vi har rødbet, gulrot, sellerirot og kålrot.
- 1/2 sitron
- 1 ts. cumin
- Ca. 1 ss. olivenolje
- Ca. 1 ss. honning
- Tørket rosmarin eller persille eller begge deler.
- Salt og pepper
Metode
- Skrell rotgrønnsakene, del i biter og ha i ildfast form.
- Mariner grønnsaker med litt salt, pepper, cumin, tørkede urter, honning og olivenolje.
- Bak midt i ovnen til møre.
- Lag lam: Hvis koteletter, stek i veldig varm, tørr stekepanne til brunet på begge sider.
- Skru pannen til 1 og ha i smør.
- Når temperaturen har roet seg litt, ha i finhakket hvitløk og la alt trekke på lav varme lam i ca. 5 min.
- Hell alt fra stekepannen over i egen form og hvil i ovnen på 50 grader.
Servering
- Server steke-sjyen sammen med lammet.
- Skvis en halv sitron over grønnsaker, vend sammen og server i egen skål.
Vin
Viña Cubillo Crianza 2013
![](https://bilder.vinmonopolet.no/cache/1200x1200-0/1991101-1.jpg)