Mat- og vinkveld

Lam, rotgrønnsaker og Rioja

ca. et minutt

En klassiker hver høst. Er lam så godt som man sier med vin fra Rioja? Hva med rotgrønnsakene? Vi tester vin fra en av de eldste husene i området.

Rioja er klassisk til norsk høstlam

Ingredienser

  • Lam av en eller annen sort. (koteletter, pølser eller steik).
  • 3 ss. smør.
  • 1 - 2 fedd hvitløk
  • Rotgrønnsaker - assortert. Vi har rødbet, gulrot, sellerirot og kålrot.
  • 1/2 sitron
  • 1 ts. cumin
  • Ca. 1 ss. olivenolje
  • Ca. 1 ss. honning
  • Tørket rosmarin eller persille eller begge deler.
  • Salt og pepper

Metode

  1. Skrell rotgrønnsakene, del i biter og ha i ildfast form.
  2. Mariner grønnsaker med litt salt, pepper, cumin, tørkede urter, honning og olivenolje.
  3. Bak midt i ovnen til møre.
  4. Lag lam: Hvis koteletter, stek i veldig varm, tørr stekepanne til brunet på begge sider.
  5. Skru pannen til 1 og ha i smør.
  6. Når temperaturen har roet seg litt, ha i finhakket hvitløk og la alt trekke på lav varme lam i ca. 5 min.
  7. Hell alt fra stekepannen over i egen form og hvil i ovnen på 50 grader.

Servering

  • Server steke-sjyen sammen med lammet.
  • Skvis en halv sitron over grønnsaker, vend sammen og server i egen skål.

Vin

Viña Cubillo Crianza 2013
Varenr. 1991101 / Kr. 259,90-