Mat- og vinkveld

Lam med druen Sangiovese

ca. et minutt

En av de fineste kombinasjonene er lam med druen Sangiovese, hjemsted: Toscana.

Lam med druen Sangiovese
Vi smaker Selvapiana Chianti Rufina og lager lammekoteletter. 

En av de fineste kombinasjonene er lam med druen Sangiovese, hjemsted: Toscana.

Vi tester som vanlig ut kombinasjonene og snakker om hva som er typisk for druen, hva man skal se etter og ikke minst hvordan maten bør være for at det skal stemme med drikken.

Ingredienser:

  • Lammekoteletter
  • En rosmarin eller timiankvist eller tørket timian
  • 2 fedd hvitløk - knust
  • 2 ss smør
  • Saft av en halv sitron
  • Redusert balsamico (crema di balsamico)

Metode

  1. Stek lammekoteletter på begge sider i varm, tørr panne.
  2. Når du har god farge, skru av varmen og ha oppi smør, urter og hvitløksfedd
  3. Krydre godt med salt og pepper.
  4. Tilsett smør over lammekotelettene.
  5. Tilsett deretter 1 ss redusert balsamico og saften fra en halv sitron.
  6. Rør sausen kjapt sammen.
  7. Dekk med folie og hold stekepanne med koteletter lun i ovn på 50 grader.

Anbefalt vin:
Selvapiana Chianti Rufina 2020​​​ (varenr. 3316901) 200,00 kr

Se videoinstruks av fremgansgmåten:

Se opptak av livesmaking: