Mat- og vinkveld

Kylling korma med floral riesling

ca. et minutt

Et østerriksk floral superkjøp til en mild indisk kylling korma.

Kylling korma med floral riesling
Komfortmaten på sitt beste: En nydelig og mild kylling korma med spennenede vin til.

Indisk er deilig, men rettene kan være for krevende til vin. Vi tar det litt rolig med chilien og har funnet noe nydelig fra Østerrike til.

Retten er faktisk bedre dersom den kan stå til dagen etter.

Vegetaralternativ: Erstatt kylling med potet og blomkål.

Ingredienser

  • Ca 400 gram kyllinglår - veg alt: gule linser
  • 1 løk i skiver
  • Ca. 4 ss rapsolje
  • En tommellengde ingefær
  • 2 fedd hvitløk
  • En liten kanelstang
  • 6 kardemommefrø
  • 2 ss. gurkemeie
  • 1 ss korianderpulver
  • 1 ts. Chilipulver
  • 1 ts. Garam masala
  • 40 gram cashewnøtter
  • 1 dl. Kremfløte
  • 2 dl vann

Metode

  1. Stek løk i rikelig med rapsolje, hele kardemommefrø, og kanelstang.
  2. I en liten blender fres sammen hvitløk og ingefær med litt vann.
  3. Stek hvitløken og ingefæret sammen med løken.
  4. Etter ca. 3 min. ha i gurkemeie, korianderpulver og chilipulveret.
  5. Ha i kyllingen og vend / stek videre i krydderet - ca. 10 minutter.
  6. I samme blender som før, blitz nøttene med litt vann.
  7. Ha nøttemosen, fløten og vann i pannen og kok godt inn.
  8. Etter ca. 1 time, smaker du til med salt og justerer med vann. Se bildet for referanse.  
  9. Server gjerne basmathi-ris eller nan-brød til.

Anbefalt vin:

Vin: Oskar Hager Seeberg Kamptal Riesling 2021

Se opptak av smakingen her: