Mat- og vinkveld

Klassisk rød Bacalao

ca. et minutt

Drikker man hvit- eller rødvin til bacalao? Vi har funnet en saftig vin fra nord i Portugal.

Klassisk rød Bacalao
Under smakingen tar vi for oss vinen, Portugal som vinland, de ulike vinstilene og selvsagt maten.

Drikker man hvit- eller rødvin til bacalao? Vi har funnet en saftig vin fra nord i Portugal.

Under smakingen tar vi for oss vinen, Portugal som vinland, de ulike vinstilene og selvsagt maten.

(Anbefalt vin, snack og livesmaking 13.01.2022)

Ingredienser

  • 3 selleristenger
  • 1 stor løk
  • 1/2 rød paprika
  • 3 små poteter
  • 1 ss sukker
  • 3 fileter italiensk eller fransk ansjos (valgfritt)
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 stk. ferske tomater
  • 1 boks finhakket tomat
  • Ca. 300 gr. utvannet klippfisk.
  • ca. 1 dl. olivenolje
  • En håndfull sorte oliven

Metode - tilbehør

  1. Skrell selleristang og grovhakk
  2. Stek selleri med grovhakket løk og paprika og stek i rikelig med olivenolje.
  3. Etter ca. 10 min. ha i hvitløk, grovhakket tomat og finhakket ansjos
  4. Etter ca. 3 min. ha i ½ dl hvitvin og en boks tomat.
  5. Ha i sukker og kok inn i ca. 5 min.
  6. Smak til med pepper. Vær forsiktig med saltet på grunn av fisken.
  7. Ha over i ildfast form og vend inn fisken.
  8. Bak på 180 grader i ca. 1,5 time eller til potetene er møre.

Smaking & vin

Server med sorte oliven over og litt ekstra sitronsaft.

Ta gjerne med tabasco eller ekstra chili for å teste.

Vin: ​​Folias de Baco Uivo Renegado Vinhas Velhas 2020