Mat- og vinkveld
Klassisk rød Bacalao
•
ca. et minutt
Drikker man hvit- eller rødvin til bacalao? Vi har funnet en saftig vin fra nord i Portugal.
Drikker man hvit- eller rødvin til bacalao? Vi har funnet en saftig vin fra nord i Portugal.
Under smakingen tar vi for oss vinen, Portugal som vinland, de ulike vinstilene og selvsagt maten.
(Anbefalt vin, snack og livesmaking 13.01.2022)
Ingredienser
- 3 selleristenger
- 1 stor løk
- 1/2 rød paprika
- 3 små poteter
- 1 ss sukker
- 3 fileter italiensk eller fransk ansjos (valgfritt)
- 1 fedd hvitløk
- 2 stk. ferske tomater
- 1 boks finhakket tomat
- Ca. 300 gr. utvannet klippfisk.
- ca. 1 dl. olivenolje
- En håndfull sorte oliven
Metode - tilbehør
- Skrell selleristang og grovhakk
- Stek selleri med grovhakket løk og paprika og stek i rikelig med olivenolje.
- Etter ca. 10 min. ha i hvitløk, grovhakket tomat og finhakket ansjos
- Etter ca. 3 min. ha i ½ dl hvitvin og en boks tomat.
- Ha i sukker og kok inn i ca. 5 min.
- Smak til med pepper. Vær forsiktig med saltet på grunn av fisken.
- Ha over i ildfast form og vend inn fisken.
- Bak på 180 grader i ca. 1,5 time eller til potetene er møre.
Smaking & vin
Server med sorte oliven over og litt ekstra sitronsaft.
Ta gjerne med tabasco eller ekstra chili for å teste.