Mat- og vinkveld
Klassisk og rustikt italiensk
•
ca. et minutt
Sangiovese vet vi er en av verdens mest anvendelige vindruer. Hvordan vil den fungere med en polenta proppfull av parmesan og en god pølse?
![Klassisk og rustikt italiensk](/content/images/size/w1200/2022/05/Uten-navn--Presentasjon--169----3-.jpg)
I Norge har vi etterhvert fått meget gode pølser i butikken. Bli med på en spennende smaking med en moden Sangiovese og kanskje verdens beste polenta.
Du trenger:
- 60 gram finkornet polenta / fine semolina eller potetmos hvis krise.
- 2 dl. fløte
- Ca. 50 - 70 gram smør
- Ca. 50 gram parmesan
- 1 stk fersk pølse i kveil, helst uten for mye chili.
Metode
- Sett pølsen på stek på medium varme med smør, knust hvitløk og rosmarin / timiankvist.
- Kok opp fløte og vann.
- Skru ned litt og pisk inn polenta, ca 1-2 ss. om gangen.
- Bruk pisk - ingenting annet.
- Når inkorporert, hiv inn alt av smør.
- Sjekk pølsen og hvil den i ovnen på 50 grader.
- Fortsett og pisk på lav varme ca. 15 min.
- Spe på med vann til konsistens løs potetmos.
- Pisk inn finrevet ost ca. i 4-5 omganger
Servering
Polentaen er ferdig. La den stå i gryten. Når vi spiser, skru på varmen og pisk hurtig opp med mer vann / melk.
Klar for mat med vinen!
Ha med balsamicosirup og syltet rødbet, salt og pepper.
Vin
Castell’in Villa Mitt Toscana 2010
![](https://bilder.vinmonopolet.no/cache/1200x1200-0/9382001-1.jpg)