Mat- og vinkveld

Klassisk og rustikt italiensk

ca. et minutt

Sangiovese vet vi er en av verdens mest anvendelige vindruer. Hvordan vil den fungere med en polenta proppfull av parmesan og en god pølse?

Klassisk og rustikt italiensk

I Norge har vi etterhvert fått meget gode pølser i butikken. Bli med på en spennende smaking med en moden Sangiovese og kanskje verdens beste polenta.

Du trenger:

  • 60 gram finkornet  polenta / fine semolina eller potetmos hvis krise.
  • 2 dl. fløte
  • Ca. 50 - 70 gram smør
  • Ca. 50 gram parmesan
  • 1 stk fersk pølse i kveil, helst uten for mye chili.

Metode

  1. Sett pølsen på stek på medium varme med smør, knust hvitløk og rosmarin / timiankvist.
  2. Kok opp fløte og vann.
  3. Skru ned litt og pisk inn polenta, ca 1-2 ss. om gangen.
  4. Bruk pisk - ingenting annet.
  5. Når inkorporert, hiv inn alt av smør.
  6. Sjekk pølsen og hvil den i ovnen på 50 grader.
  7. Fortsett og pisk på lav varme ca. 15 min.
  8. Spe på med vann til konsistens løs potetmos.
  9. Pisk inn finrevet ost ca. i 4-5 omganger

Servering

Polentaen er ferdig. La den stå i gryten. Når vi spiser, skru på varmen og pisk hurtig opp med mer vann / melk.

Klar for mat med vinen!

Ha med balsamicosirup og syltet rødbet, salt og pepper.

Vin

Castell’in Villa Mitt Toscana 2010