Kantareller og chardonnay
Mat- og vinkveld 22. september: Forhåpentligvis fest i begge ender av regnbuen når vi tester kantareller mot amerikansk chardonnay.
![Kantareller og chardonnay](/content/images/size/w1200/2022/09/IMG_2952@0.5x.jpg)
10 minutter - og ferdig!
Det blir både skogens og vinmarkens gull på smaking neste gang. Vi tester ut en himmelsk kantarell-rett det bare tar 10 minutter å lage.
Ingredienser
- Ca. 75 gram fersk pasta pr. person. (Vi brukte tagliatelle).
- ca. 130 gram kantareller - nok til 2.
- 2 ss. smør
- et halvt glass (ca. 10 cl.) hvitvin.
- Ca. 1 dl. kremfløte
- Ca. 6 ss. finrevet parmesan
- 1 eggeplomme
Metode
- Sett pastavann på koking.
- Rens kantarell og stek på medium varme i tørr teflon stekepanne.
- Når soppen er fint brunet og mye av vannet er fordampet, ta pannen av varmen.
- Ha i 1 ss. smør og hvitvinen.
- Ha i alt fløten.
- Bland og sett pannen på igjen på medium varme uten lokk.
- Kok inn til sausen tykner og la stå.
- Kok pasta
- Ta den ferdig kokte pastaen oppi kantarellene med en tang.
- Kok inn blandingen i ca. 2 min.
- Spe med pastavann hvis det blir litt tørt.
- Ta pannen av varmen og ha oppi parmesan, fersk revet pepper og tilslutt en eggeplomme.
- Vend alt sammen og server.
Vin
![](https://www.ypper.no/content/images/2022/09/IMG_2965@0.5x.jpg)
Servering
Vi har anbefalt fersk pasta denne gangen fordi den kun tar 2 minutter å koke. Lurt da å ha kokevannet klart, på rett under kokepunktet når vi begynner.
Kantarellene kan du fint ha i pannen på laveste styrke før sending.
Hvis man vil kan man jo eksperimentere med tørket pasta og koke denne nesten ferdig på forhånd, husk da å skylle med kaldt vann og røre inn olivenolje for å prøve å unngå at den klistrer seg.
Beregn litt ekstra tid for å gjennomvarme den ferdigkokte pastaen sammen med kantarellene.
Ha med ekstra parmesan og brød hvis du ønsker.
Se opptak av smakingen:
Mvh.
![](https://www.ypper.no/content/images/2022/09/Signatur.png)