Mat- og vinkveld

Kantareller og chardonnay

2 minutter

Mat- og vinkveld 22. september: Forhåpentligvis fest i begge ender av regnbuen når vi tester kantareller mot amerikansk chardonnay.

Kantareller og chardonnay
Her får du oppskrift på en nydelig og kremet kantarellrett det i tillegg er kjapt å lage. 

10 minutter - og ferdig!

Det blir både skogens og vinmarkens gull på smaking neste gang. Vi tester ut en himmelsk kantarell-rett det bare tar 10 minutter å lage.

Ingredienser

  • Ca. 75 gram fersk pasta pr. person. (Vi brukte tagliatelle).
  • ca. 130 gram kantareller - nok til 2.
  • 2 ss. smør
  • et halvt glass (ca. 10 cl.) hvitvin.
  • Ca. 1 dl. kremfløte
  • Ca. 6 ss. finrevet parmesan
  • 1 eggeplomme

Metode

  1. Sett pastavann på koking.
  2. Rens kantarell og stek på medium varme i tørr teflon stekepanne.
  3. Når soppen er fint brunet og mye av vannet er fordampet, ta pannen av varmen.
  4. Ha i 1 ss. smør og hvitvinen.
  5. Ha i alt fløten.
  6. Bland og sett pannen på igjen på medium varme uten lokk.
  7. Kok inn til sausen tykner og la stå.
  8. Kok pasta
  9. Ta den ferdig kokte pastaen oppi kantarellene med en tang.
  10. Kok inn blandingen i ca. 2 min.
  11. Spe med pastavann hvis det blir litt tørt.
  12. Ta pannen av varmen og ha oppi parmesan, fersk revet pepper og tilslutt en eggeplomme.
  13. Vend alt sammen og server.

Vin

Lange Three Hills Cuvée 2019

Servering

Vi har anbefalt fersk pasta denne gangen fordi den kun tar 2 minutter å koke. Lurt da å ha kokevannet klart, på rett under kokepunktet når vi begynner.

Kantarellene kan du fint ha i pannen på laveste styrke før sending.

Hvis man vil kan man jo eksperimentere med tørket pasta og koke denne nesten ferdig på forhånd, husk da å skylle med kaldt vann og røre inn olivenolje for å prøve å unngå at den klistrer seg.

Beregn litt ekstra tid for å gjennomvarme den ferdigkokte pastaen sammen med kantarellene.

Ha med ekstra parmesan og brød hvis du ønsker.

Se opptak av smakingen:

Mvh.