Mat- og vinkveld
Kanskje den beste pizzaen du har smakt?
•
ca. et minutt
Barbera er godt med pizza. Hvorfor? Vi viser deg også en annerledes og gjærfri pizzadeig som du også kan bruke til alt av indisk mat fremover.
Barbera er godt med pizza. Hvorfor?
Vi viser deg også en annerledes og gjærfri pizzadeig som du også kan bruke til alt av indisk mat fremover. Med hviletid snakker vi fra start til mål på denne deigen maks 30 min.
Du får også oppskrift på en tomatsaus som er så latterlig enkel – at det nesten ikke går an.
(Anbefalt vin, snack og sending fra 11.02.2021)
Oppskrift til 4 små pizzaer - nok til 2 personer.
Råvarer
Deig:
- 300 gram hvetemel
- 100 gram Yoghurt Naturell
- 2 ts. bakepulver
- 1 dl vann
- Nok hvetemel til utbaking (deilig skal være så fuktig som mulig, men grei å jobbe med).
Tomatsaus:
- 3 ts. Eddik klar 7%
- ½ boks med hermetisk tomat (vi har brukt Polpa med hvitløk)
- En god klype salt
- En klype chili flakes (denne barberaen tåler litt hot)
Topping:
- Revet ost (bruk mengde etter ønsket)
- Pepperonipølse eller tilsvarende
Metode
Deig:
- Bland alle ingrediensene sammen.
- La deigen hvile i 15 minutter.
- Rull deigen i baller.
- Hvile i nye 15 minutter.
- Kjevle eller strekk deigen med hendene til sjarmerende, nesten-runde leiver.
- Stek i panne med olivenolje, ca. 2-3 minutter per side.
Saus:
- Bland ingrediensene.
- Smak til med ekstra salt.
Ferdigstilling:
- Legg de ferdigstekte pizzabunnene på et stekebrett.
- Ha på tomatsaus, pølser og ost.
- Stek pizzaen øverst i ovnen på overgrill - FØLG MED, det går fort :)
- Topp med ruccola og ekstra olivenolje og maldon-salt.