Mat- og vinkveld
Japansk vri på norske fiskekaker
•
ca. et minutt
Det er flere druer og vinstiler som egner seg til japansk mat.
![Japansk vri på norske fiskekaker](/content/images/size/w1200/2022/08/Design-uten-navn--6-.jpg)
Det er flere druer og vinstiler som egner seg til japansk mat. En av disse er chenin blanc. Mother Rock er laget på ca. 60% chenin blanc, resten er en blend på andre aromatiske druer.
Snacken er klassisk norsk fiskekake med soya og en japansk kålsalat.
(Anbefalt vin, snack og livesmaking fra 25.03.2021)
Oppskrift til 2 personer
Ingredienser:
- 1 stk. fiskekake
- ca. 2 ss soya
- 3 ss syltet ingefær
- 1 ss majones
- ⅛ av en liten kål - finhakket - lag mer om du vil
- Litt chili - for mye chili vil overdøve vinen
- saften av ca. en ⅓ sitron
- ⅓ ts sennep
- Toppes med noriark eller tangpulver - kan sløyfes
Slik gjør du:
- Finsnitt kål.
- Kålsalat: Bland kål med sitron, sennep og majones.
- Finsnitt syltet ingefær. Ha i kålsalaten.
- Finhakk litt chili. Ha i kålsalaten.
- Stek fiskekaken.
Server: Legg fiskekaken på et fat og hell litt soya over. Dander med kålsalat og finhakket noriark eller tangpulver.
Vin
Anbefalt vin: Mother Rock White 2020 (varenummer 3694401), 269,90 kr.