Mat- og vinkveld

Japansk vri på norske fiskekaker

ca. et minutt

Det er flere druer og vinstiler som egner seg til japansk mat.

Japansk vri på norske fiskekaker
Det er flere druer og vinstiler som egner seg til japansk mat.

Det er flere druer og vinstiler som egner seg til japansk mat. En av disse er chenin blanc. Mother Rock er laget på ca. 60% chenin blanc, resten er en blend på andre aromatiske druer.

Snacken er klassisk norsk fiskekake med soya og en japansk kålsalat.

(Anbefalt vin, snack og livesmaking fra 25.03.2021)

Oppskrift til 2 personer

Ingredienser:

  • 1 stk. fiskekake
  • ca. 2 ss soya
  • 3 ss syltet ingefær
  • 1 ss majones
  • ⅛ av en liten kål - finhakket - lag mer om du vil
  • Litt chili - for mye chili vil overdøve vinen
  • saften av ca. en ⅓ sitron
  • ⅓ ts sennep
  • Toppes med noriark eller tangpulver - kan sløyfes

Slik gjør du:

  1. Finsnitt kål.
  2. Kålsalat: Bland kål med sitron, sennep og majones.
  3. Finsnitt syltet ingefær. Ha i kålsalaten.
  4. Finhakk litt chili. Ha i kålsalaten.
  5. Stek fiskekaken.

Server: Legg fiskekaken på et fat og hell litt soya over. Dander med kålsalat og finhakket noriark eller tangpulver.

Vin

Anbefalt vin: Mother Rock White 2020 (varenummer 3694401), 269,90 kr.