Mat- og vinkveld

Italiensk lammebog med Syrah

2 minutter

Syrah er en typisk vilt-vin, men også ofte brukt til lam. Vi tester med en vri på lammebogen.

Italiensk lammebog med Syrah
Et deilig alternativ til fårikål og lammelår. Lag gjerne polentaen om du får tid - det kommer du ikke til å angre på.

Høstlig vilt og lam

Det er høst og mye lam i butikkene. Vi har laget noe vi mener er et hyggelig alternativ til fårikål og tradisjonelt lammelår og tester ut en vin som vanligvis matches til vilt.

Detter blir også en sending der vi snakker om vinmatching til vilt-sesongen.

Lammebog på italiensk

Vi serverer en parmesan-polenta til retten, men her kan du gjøre det enklere med en potetmos eller til og med bare noe pasta.

Alt etter hva du får tid til.

Ingredienser - lam

  • Ca. 500 gr. lammebog i skiver
  • Litt mel
  • Rapsolje
  • Sofritobase: Like deler finhakket selleristang, gulrot og løk
  • 40 gr. smør
  • 2 dl. vann
  • 1/2 boks finhakkede tomater

Polenta - hvis du lager det

  • 1 dl. polenta
  • 2 dl.melk
  • 2 dl. vann
  • 2 ss. smør
  • Ca. 40 gram parmesan

Metode - lam

  1. Tørk av lammekjøttet og dryss med mel.
  2. Brun lammet i rapsolje i stekpanne på ca. 7 av 10
  3. Når pent brunet ta ut lam og ha i en liten gryte.
  4. Kast overflødig olje.
  5. Surr sofritobasen i smør i stekepannen.
  6. Ha grønnsakene i gryten sammen med lammet.
  7. Kok ut stekepannen med vann og tomatene og ha det i gryten.
  8. Kok under lokk en time.
  9. Ta av lokk og småputre retten til redusert og mørt.

Metode polenta

  1. Kok opp mlek og vann.
  2. Ha i polenta litt og litt - NB - bruk visp.
  3. Skift verktøy til slikkepott og rør inn smøret.
  4. Kok i ca. 20 minutter på ca. 5 - av 10 - ha vann ved siden for å spe. Du vil ha en lett flytende konsistens.
  5. Finrasp parmesanen og ha i polentaen.
  6. Begynn å smake til med salt. Du vil merke at du trenger en del.
  7. Før servering vil den ha klumpet seg - ingen fare, bare spe med vann og rør hardt med slikkepott.

Servering

Gabrielskloofs "Whole Bunches" er nylansert. Deilig vin som vi tester til lam. 

Vi serverer vinen kjølig og tar vår flaske ut ca. 45 minutter før sending.

Anbefalt vin: Gabriëlskloof Whole Bunch Syrah 2022

Se opptak av smakingen:

Mvh