Mat- og vinkveld

Italiensk kjøttbolle

2 minutter

Mat- og vinkveld 8. sept: Ordentlig lady og landstrykeren kjøttbolle blir det når vi prøver hva som kan passe til en av Sicilias mest spennende druer.

Italiensk kjøttbolle
Duket for disney-romantikk på torsdagens smaking. 

Rent og elegant

Det bir en god kveld å være både gatehund og fornem cocker spaniel når denne frappatoen fra Sicilia skal matches til vin.

Vil denne lyse og elegenate vinen klare denne smaksbomben av en kjøttbolle i italiensk trattoria-stil?

Ingredienser

  • 1 stk. finhakket gulrot
  • 1 stk. finhakket løk
  • 1 stk. finhakket selleristang (husk å skrelle den)
  • 1 stk. finhakket plommetomat
  • 1 boks hakkede tomater på boks
  • 1 ss. søt balsamico (crema)
  • Ca. 2 dl. vann
  • 400 gr. svinekjøttdeig
  • 1 pk. skivet stjernebacon (Gilde)
  • 1 egg
  • 2 ss. potetmel
  • 2 ss. tørket salvie (fås på alternativ dagligvare, kan erstattes med tørket persille)
  • Litt parmesan til rasping
  • Saften fra 1/2 sitron

Metode

  1. Finhakk grønnsakene og stek på middels temp. i en stekepanne i ca. 10 min.
  2. Tilsett bokstomatene og balsamico og rør om.
  3. Ha blandingen i en liten gryte, ha i vann og kok på svak varme i ca. 45 min.
  4. Blitz baconskiver i en liten foodproscessor.
  5. Bland med bacon med svinekjøttdeig, egget og potetmelet.
  6. Ha i 2 gode klyper salt, den tørkede salvien og bland igjen.
  7. La stå i ca. 15 min.
  8. Form kjøttboller med fuktige hender og stek de brune på medium i smør og olivenolje.
  9. Skvis saften av sitronen i tomatsausen. Smak til – og ikke vær redd for å salte tilstrekkelig.
  10. Dekk kjøttbollene med sausen og hold varm i ovnen på ca. 70 grader.
  11. Ta med parmesan og rasp på bordet.
Frappato er en av Sicilias mest spennende druer. 

Vegetarvri

Vegetar-vrien på denne retten er å gjøre den litt tyrkisk. Aubergine er en av Tyrkias mest brukte grønnsaker. Opskriften vi fant på youtube er både enkel og presis.

NB. I stedet for kun salt og pepper, skal du også gi grønnsakene en teskje cumin-pulver og en teskje pul biber (tyrkisk paprika). Server retten til tomatsausen over.

Roasted Eggplant
The best way to make Roasted Eggplant is to cut them into large pieces, then bake in the oven at a high temperature so it seals the surface, making the eggpl...

Servering

Den klassiske måten å servere dette på er selvsagt med en stor kjøttbolle på toppen av litt spaghetti.

Vi kommer til å kun teste kjøttbolle med saus og parmesan etterpå, men her er det selvsagt bare å slå seg løs.

Vinen

Planeta Frappato 2021

Se opptak av smakingen:

Mvh.