Mat- og vinkveld

Intenst rosa fra Østerrike

2 minutter

Lysere tider! Vi feirer med rosa fra Østerrike i glasset og en vårlig kyllingrett.

Vi forenkler ceasardressing og legger til et kyllingbryst. Magisk til et vårlig vidunder fra Østerrike.
Vi forenkler ceasardressing og legger til et kyllingbryst. Magisk til et vårlig vidunder fra Østerrike. 

Denne forsmaken på sommeren med en forenklet ceasar-dressing kommer vi garantert til å lage mange ganger i år.

Ingredienser

  • Ett kyllingbryst
  • Litt smør
  • Rapsolje
  • 1 hjertesalat i biter
  • Lyst brød i terninger
  • 1 ss smør
  • 6 ss majones
  • 1 ss. Lettrømme
  • 50 gram finrevet parmesan
  • 3 ansjosfileter
  • 1 stort fedd hvitløk.
  • Saften av 1 sitron
  • litt granateplekjerner.

Metode

  1. Vask salat og skjær den i store biter. Putt i kjøleskapet.
  2. Tørk godt av kyllingbrystet, skjær fine ruter i skinnet.
  3. Stek brystet i 2 ss. rapsolje med skinnsiden ned i en stekepanne på 7 av 10.
  4. Når pent brunet, snu og stek ca. 3 min på kjøttsiden.
  5. Krydre brystet med salt og pepper og legg med skinnsiden opp i en ildfast form.
  6. Ha en god spiseskje med smør over brystet.
  7. Sett ovnen på varmkluft 200 grader.
  8. Finhakk hvitløk og ansjos.
  9. På et skjærebrett, ha litt grovt salt over ansjos og hvitløk og mos med flatsiden av kniven.
  10. Bland majones, rømme, hvitløk- og ansjosmos og sitronsaften i en bolle.
  11. Rasp over nesten alt av parmesanen, ca. 40 gram. Dressingen er nå ferdig.
  12. Stek brystet midt i ovnen i ti minutter.
  13. Ta ut og hvil. Få ovnen ned til 50 grader der kyllingen kan ligge og hvile videre.
  14. Stek brødbiter i rapsolje til pent brunet.
  15. Vend de stekte krutongene i en halv spiseskje med smør.  

Vinen

Nydelige Pink Solera fra Zillinger. Vinen er fra flere årganger, derav "solera" i navnet.
Nydelige Pink Solera fra Zillinger. Vinen er fra flere årganger, derav "solera" i navnet. 

Johannes Zillinger Revolution Pink Solera

Servering

  1. Like før vi spiser vender vi salat, dressing og krutonger i en stor bolle.
  2. Skjær kylling i skiver og dander over.
  3. Riv ekstra parmesan over hele retten.
  4. Ta gjerne med ekstra dressing til bordet.
  5. Ta med granateple-kjerner i en liten skål.

Som vanlig gleder vi oss masse til disse fine kveldene og håper dere kommer til å like kombinasjonen!

Se opptak av smakingen her:

Mvh.