Mat- og vinkveld
Intenst rosa fra Østerrike
•
2 minutter
Lysere tider! Vi feirer med rosa fra Østerrike i glasset og en vårlig kyllingrett.
![Vi forenkler ceasardressing og legger til et kyllingbryst. Magisk til et vårlig vidunder fra Østerrike.](/content/images/size/w1200/2023/03/IMG_3688@0.5x-1.jpg)
Denne forsmaken på sommeren med en forenklet ceasar-dressing kommer vi garantert til å lage mange ganger i år.
Ingredienser
- Ett kyllingbryst
- Litt smør
- Rapsolje
- 1 hjertesalat i biter
- Lyst brød i terninger
- 1 ss smør
- 6 ss majones
- 1 ss. Lettrømme
- 50 gram finrevet parmesan
- 3 ansjosfileter
- 1 stort fedd hvitløk.
- Saften av 1 sitron
- litt granateplekjerner.
Metode
- Vask salat og skjær den i store biter. Putt i kjøleskapet.
- Tørk godt av kyllingbrystet, skjær fine ruter i skinnet.
- Stek brystet i 2 ss. rapsolje med skinnsiden ned i en stekepanne på 7 av 10.
- Når pent brunet, snu og stek ca. 3 min på kjøttsiden.
- Krydre brystet med salt og pepper og legg med skinnsiden opp i en ildfast form.
- Ha en god spiseskje med smør over brystet.
- Sett ovnen på varmkluft 200 grader.
- Finhakk hvitløk og ansjos.
- På et skjærebrett, ha litt grovt salt over ansjos og hvitløk og mos med flatsiden av kniven.
- Bland majones, rømme, hvitløk- og ansjosmos og sitronsaften i en bolle.
- Rasp over nesten alt av parmesanen, ca. 40 gram. Dressingen er nå ferdig.
- Stek brystet midt i ovnen i ti minutter.
- Ta ut og hvil. Få ovnen ned til 50 grader der kyllingen kan ligge og hvile videre.
- Stek brødbiter i rapsolje til pent brunet.
- Vend de stekte krutongene i en halv spiseskje med smør.
Vinen
![Nydelige Pink Solera fra Zillinger. Vinen er fra flere årganger, derav "solera" i navnet.](https://www.ypper.no/content/images/2023/03/IMG_3693@0.5x.jpg)
Johannes Zillinger Revolution Pink Solera
Servering
- Like før vi spiser vender vi salat, dressing og krutonger i en stor bolle.
- Skjær kylling i skiver og dander over.
- Riv ekstra parmesan over hele retten.
- Ta gjerne med ekstra dressing til bordet.
- Ta med granateple-kjerner i en liten skål.
Som vanlig gleder vi oss masse til disse fine kveldene og håper dere kommer til å like kombinasjonen!
Se opptak av smakingen her:
Mvh.
![](https://www.ypper.no/content/images/2023/03/Signatur-2.png)