Mat- og vinkveld

Indisk butterchicken med Pinot Gris

ca. et minutt

Det sirkulerer rykter om at indisk mat – dersom den ikke er for "hot" – kler viner fra Alsace. Vi tester en overraskende mineralsk pinot gris til maten.

Butterchicken er deilig til vin fra Alsace

Ingredienser

  • 80-100 gram smør
  • 2 store tomler ingefær
  • 2 store fedd hvitløk
  • 1 løk i båter
  • 600 gram (eller hvor mye du trenger) kylling (helst lårfilet)
  • 2 grovhakkede tomater eller tilsvarende mengde tomat på boks.
  • Krydder: 2 ts. gurkemeie, 2 ts. garam masala, 1 ts. korianderpulver og 2 ts. cumin.
  • 1 rød chili uten frø
  • 3 dl. fløte
  • 4 ss. eddik

Metode

  1. Lag klaret smør: varm opp smør på medium til skummet er lys brun. La gryten stå litt og sil av i ny beholder.
  2. Brun kyllingbiter i tørr stekepanne.
  3. Ta ut kyllingen og surr løk mykt i klaret smør i samme stekepanne.
  4. Ha i ingefær og hvitløk.
  5. Ha i tomatene og krydder og chili og surr i fem minutter.
  6. Ha i kyllingen og 4 klyper salt og la den trekke til seg smak.
  7. Flytt blandingen fra stekepannen til en ny gryte.
  8. Husk å få med all smak fra stekepannen ved å vaske den ut med litt vann.
  9. Tilsett vannet, fløte, eddik og kok sakte opp.
  10. La putre og koke litt ned til man er klar for å spise.
  11. Juster med salt

Klar for mat!

Server med limebåter og gjerne basmati-ris dersom man ønsker.

Ha klar frisk koriander ved siden av.

Ta gjerne med ekstra chili for å se “hva som skjer”.
Vin: Fernand Engel Terres Rouges Pinot Gris 2020