Mat- og vinkveld
Indisk butterchicken med Pinot Gris
•
ca. et minutt
Det sirkulerer rykter om at indisk mat – dersom den ikke er for "hot" – kler viner fra Alsace. Vi tester en overraskende mineralsk pinot gris til maten.
![Butterchicken er deilig til vin fra Alsace](/content/images/size/w1200/2022/06/IMG_9831@0.5x.jpg)
Ingredienser
- 80-100 gram smør
- 2 store tomler ingefær
- 2 store fedd hvitløk
- 1 løk i båter
- 600 gram (eller hvor mye du trenger) kylling (helst lårfilet)
- 2 grovhakkede tomater eller tilsvarende mengde tomat på boks.
- Krydder: 2 ts. gurkemeie, 2 ts. garam masala, 1 ts. korianderpulver og 2 ts. cumin.
- 1 rød chili uten frø
- 3 dl. fløte
- 4 ss. eddik
Metode
- Lag klaret smør: varm opp smør på medium til skummet er lys brun. La gryten stå litt og sil av i ny beholder.
- Brun kyllingbiter i tørr stekepanne.
- Ta ut kyllingen og surr løk mykt i klaret smør i samme stekepanne.
- Ha i ingefær og hvitløk.
- Ha i tomatene og krydder og chili og surr i fem minutter.
- Ha i kyllingen og 4 klyper salt og la den trekke til seg smak.
- Flytt blandingen fra stekepannen til en ny gryte.
- Husk å få med all smak fra stekepannen ved å vaske den ut med litt vann.
- Tilsett vannet, fløte, eddik og kok sakte opp.
- La putre og koke litt ned til man er klar for å spise.
- Juster med salt
Klar for mat!
Server med limebåter og gjerne basmati-ris dersom man ønsker.
Ha klar frisk koriander ved siden av.
Ta gjerne med ekstra chili for å se “hva som skjer”.
Vin: Fernand Engel Terres Rouges Pinot Gris 2020