Mat- og vinkveld

Hvit fisk og fenikkel med chardonnay

ca. et minutt

Engelsk chardonnay er i vinden. Vi tester opp til klassisk sjømat og sjekker også hvordan den står seg til en skikkelig fyldig kremsaus og smaksrik fenikkel.

Klasssik fiskerett til engelsk chardonnay.

Ingredienser

  • 150 gram smør
  • 100 gram kremfløte
  • 17 gram eddik
  • 3 gram salt
  • Litt sukker
  • Ønsket hvit fisk
  • Tørket dill
  • 2 ss. finhakket persille
  • 1 liten fenikkel
  • Sitroner
  • Frosne, grønne erter

Metode

  1. Lag sausen: kok opp smør, fløte, salt og eddik og blitz med stavmikser.
  2. La sausen stå på varme 1 og ha oppi grønne erter
  3. “Mariner” fisken i litt salt i ca. 10 min.
  4. Skjær fennikelen så tynt som mulig
  5. Sylt fenikkel med en klype salt, en klype sukker, en halv sitron og litt olivenolje.
  6. Vask saltet av fisken.
  7. Stek fisken på 250 grader på grill i ca. 6 minutter.
  8. Fisken skal motvillig flake seg når du pirker i den.
  9. Ta ut og åpne stekeovnen for å la temperaturen gå ned.
  10. Før sending: ha klar fisk i ovnen på 50 grader og sausen fremdeles på 1.
  11. Ha i dill og persille og skvis saften av ca. en kvart sitron over sausen før servering.

Klar for mat testing med vin

Ha litt sitron og salt ved siden.

Vin

Simpsons Gravel Castle Chardonnay 2020
(Varenummer: 11051501 / Kr. 229,-)