Mat- og vinkveld
Gresk rosévin og bakt fetaost
•
ca. et minutt
Nesten for fristende å ikke prøve en gresk rosévin med litt gresk mat. Vil maten gå til en strukturert og tøff rose som denne? Retten er like enkel som den er smakfull.
![Gresk mat til gresk vin.](/content/images/size/w1200/2022/06/IMG_2234@0.5x-1.jpg)
Ingredienser
- 1 rødløk
- sukker og salt
- 2 ss. (hvitvins)eddik
- 1 bit feta-ost ca. 200 gram.
- 1 ss. tomatpuré
- 1 ss. "pul biber" eller tisvarende mild tørket chili.
- 1 ts. cumin
- 1 tomat
- 1 ss. smør
- ca. 3 ss. olivenolje
- Ha på en liten klype salt og kvernet svart pepper.
- Litt krispi salat
Metode
- Kutt en halv rødløk i tynne skiver.
- Mariner løken med en klype salt og sukker.
- Sylte med eddiken og sett vekk
- Legg fetaosten på en ildfast form.
- Bland tomatpuré, tørket chili, cumin i en bolle.
- Smør blandingen over fetaosten.
- Kutt tomat i skiver og legg over.
- Legg på et par kvaster fersk oregano, eller dryss over tørket.
- Ha 1 ss. smør på toppen
- Dynk med olivenoljen.
- Krydre med salt og pepper.
- Bak midt i ovnen på 230 grader grill til den har fått pen farge. Ca. 10 - 12 min.
- Holdes varm i ovnen på 50 grader til smakingen.
Servering
Server med syktet løk, litt rå løk, krispisalat og brød hvis du vil ha.
Vin
Thymiopoulos Rosé de Xinomavro 2020
![](https://bilder.vinmonopolet.no/cache/1200x1200-0/13015901-1.jpg)