Mat- og vinkveld
Glasert and med Pinot
•
2 minutter
And, honning og noen asiatiske krydder er en deilig kombinasjon. Hvordan vil den kle pinoten fra New Zealand?
![Glasert and med Pinot](/content/images/size/w1200/2023/01/IMG_3426@0.5x.jpg)
For en deilig og varmende februar-rett! Vi tar frem sødmen, parmesan-potetmos og andebrystet og tester den opp til en saftig New Zealandsk Pinot Noir.
Ingredienser
- 1 stk andebryst eller (veg) bakt rødbet + andre rotgrønnsaker.
- Ca. 4 ss. honning
- 1 ss. knust korianderfrø eller malt koriander
- 2 stk. stjerneanis
- litt skall fra appelsin
- 300 gram skrelt potet i biter
- 30 gram parmesan
- ca. 0,5-1 dl fløte
- 30 gram smør
Metode
- Sett ovn på varmluft 200 grader.
- Rute andebystet med en skarp kniv.
- Gni inn skinnet med salt. (ca. 1/2 ss.)
- Ha 4 ss. akasiehonning i en liten gryte sammen med korianderfrø og stjerneanis.
- Kok opp honning og sett på 1.
- Kok potetene i vann uten salt.
- Legg andebryst med skinnsiden ned i kald, tørr panne og stek på ca. 7 av 10 på platen.
- Når brystet er brunet, snu og stek videre i ca. 2 min.
- Legg brystet på en ildfast form og hell over alt av honning + et par tråder med appelsinskall.
- Bak brystet i ovnen 6 minutter.
- Når ferdig, hvil i ovn på 50 grader til sendingen begynner.
- Sil poteter og ha de i en liten foodprosessor. (eller bare lag mos på din måte).
- Ha 30 gram smør, begynn med 0,5 dl fløte og spe på med mer for å få riktig konsistens. Ha i revet parmesan i prosessoren og kjør til en krem.
- Ha potetmos i en liten gryte, og smak til med salt.
- Skjær brystet i skiver og server med potetmos og honningsjyen.
![](https://www.ypper.no/content/images/2023/01/IMG_3396@0.5x.jpg)
Vin
Te Tera Pinot Noir 2020
Varenummer: 8270401 / Kr. 259,-
Se opptak av smakingen:
God smaking!
Mvh.
![](https://www.ypper.no/content/images/2023/01/Signatur-9.png)