Mat- og vinkveld

Glasert and med Pinot

2 minutter

And, honning og noen asiatiske krydder er en deilig kombinasjon. Hvordan vil den kle pinoten fra New Zealand?

Glasert and med Pinot

For en deilig og varmende februar-rett! Vi tar frem sødmen, parmesan-potetmos og andebrystet og tester den opp til en saftig New Zealandsk Pinot Noir.

Ingredienser

  • 1 stk andebryst eller (veg) bakt rødbet + andre rotgrønnsaker.
  • Ca. 4 ss. honning
  • 1 ss. knust korianderfrø eller malt koriander
  • 2 stk. stjerneanis
  • litt skall fra appelsin
  • 300 gram skrelt potet i biter
  • 30 gram parmesan
  • ca. 0,5-1 dl fløte
  • 30 gram smør

Metode

  1. Sett ovn på varmluft 200 grader.
  2. Rute andebystet med en skarp kniv.
  3. Gni inn skinnet med salt. (ca. 1/2 ss.)
  4. Ha 4 ss. akasiehonning i en liten gryte sammen med korianderfrø og stjerneanis.
  5. Kok opp honning og sett på 1.
  6. Kok potetene i vann uten salt.
  7. Legg andebryst med skinnsiden ned i kald, tørr panne og stek på ca. 7 av 10 på platen.
  8. Når brystet er brunet, snu og stek videre i ca. 2 min.
  9. Legg brystet på en ildfast form og hell over alt av honning + et par tråder med appelsinskall.
  10. Bak brystet i ovnen 6 minutter.
  11. Når ferdig, hvil i ovn på 50 grader til sendingen begynner.
  12. Sil poteter og ha de i en liten foodprosessor. (eller bare lag mos på din måte).
  13. Ha 30 gram smør, begynn med 0,5 dl fløte og spe på med mer for å få riktig konsistens. Ha i revet parmesan i prosessoren og kjør til en krem.
  14. Ha potetmos i en liten gryte, og smak til med salt.
  15. Skjær brystet i skiver og server med potetmos og honningsjyen.

Vin

Te Tera Pinot Noir 2020
Varenummer: 8270401 / Kr. 259,-

Se opptak av smakingen:

God smaking!

Mvh.