Mat- og vinkveld
Fransk cassoulet med Pinot Noir
•
2 minutter
Lys rød Pinot Noir fra kjølige og tåkete Adeleide Hills i Australia. Maten: en erkefransk, vinterlig cassoulet med pølse, bønner og det hele. Kan det gå?
![Fransk cassoulet med Pinot Noir](/content/images/size/w1200/2022/11/IMG_3214@0.5x.jpg)
Vinter er deilig cassoulet tid! Alt kan egentlig gå i gryten, også rester av f.eks. svineribbe, kalkun og annen høytidsmat.
Vegetaralternativ: bruk dine favoritt rotgrønnsaker i gryten. Og enda mer sopp!
Ingredienser
- Ca. 350 gram svineribbe i skiver, eller rester av svineribbe.
- Ca. 250 gram vossakorv eller annen god pølse.
- Litt mel
- Ca. 4 ss. smør
- 2 stk. rødløk - i store båter
- 2 fedd finhakket hvitløk
- 2-3 stk.champignon eller annen sopp - grovhakket
- 1 stk. vossakorv eller tilsvarende grov pølse i biter.
- Ca. 1,5 dl rødvin
- 1 gulrot
- 1 boks / pakke hvite eller røde bønner.
- 1 ss. tørket timian
- Saft av 1/2 sitron
- Litt sukkerkulør (valgfritt)
Metode
- Kutt ribbeskiver i ca. 2,5 cm skiver
- Gni inn ribben med mel, salt og pepper.
- Stek svineribbe i 2 ss. smør på medium høy temp. Ca. 7 av 10
- Når brunet, senk temp litt og ha i rødløk, hvitløk og sopp.
- Stek, brun og og vend i ca. 10 min.
- Hell på rødvin og vann til det nesten dekker.
- Ha pølsen over og trekk gryten under lokk i ca. 1 time.
- Etter en time, ha i bønner og gulrot i biter.
- Småkok videre i ca. 30 min. uten lokk.
Før servering
- Rør inn 2 ss. smør
- Juster fargen med sukkerkulør hvis du vil.
- Ha i tørket timian.
- Klem over saften av en halv sitron. (Ja, det virker voldsomt, men stol på oss at dette fungerer. Alternativt kan man vente til underveis i sendingen med å gjøre det).
- Juster med salt og server.
Vinen
![](https://www.ypper.no/content/images/2022/11/IMG_3227@0.5x.jpg)
Geoff Hardy K1 Pinot Noir 2021
– Vinen kan med fordel luftes i en dekanter før smakingen.
Se opptak av smakingen her:
![](https://www.ypper.no/content/images/2022/11/Signatur-1.png)