Mat- og vinkveld

Fransk cassoulet med Pinot Noir

2 minutter

Lys rød Pinot Noir fra kjølige og tåkete Adeleide Hills i Australia. Maten: en erkefransk, vinterlig cassoulet med pølse, bønner og det hele. Kan det gå?

Fransk cassoulet med Pinot Noir

Vinter er deilig cassoulet tid! Alt kan egentlig gå i gryten, også rester av f.eks. svineribbe, kalkun og annen høytidsmat.

Vegetaralternativ: bruk dine favoritt rotgrønnsaker i gryten. Og enda mer sopp!

Ingredienser

  • Ca. 350 gram svineribbe i skiver, eller rester av svineribbe.
  • Ca. 250 gram vossakorv eller annen god pølse.
  • Litt mel
  • Ca. 4 ss. smør
  • 2 stk. rødløk - i store båter
  • 2 fedd finhakket hvitløk
  • 2-3 stk.champignon eller annen sopp - grovhakket
  • 1 stk. vossakorv eller tilsvarende grov pølse i biter.
  • Ca. 1,5 dl rødvin
  • 1 gulrot
  • 1 boks / pakke hvite eller røde bønner.
  • 1 ss. tørket timian
  • Saft av 1/2 sitron
  • Litt sukkerkulør (valgfritt)

Metode

  1. Kutt ribbeskiver i ca. 2,5 cm skiver
  2. Gni inn ribben med mel, salt og pepper.
  3. Stek svineribbe i 2 ss. smør på medium høy temp. Ca. 7 av 10
  4. Når brunet, senk temp litt og ha i rødløk, hvitløk og sopp.
  5. Stek, brun og og vend i ca. 10 min.
  6. Hell på rødvin og vann til det nesten dekker.
  7. Ha pølsen over og trekk gryten under lokk i ca. 1 time.
  8. Etter en time, ha i bønner og gulrot i biter.
  9. Småkok videre i ca. 30 min. uten lokk.

Før servering

  • Rør inn 2 ss. smør
  • Juster fargen med sukkerkulør hvis du vil.
  • Ha i tørket timian.
  • Klem over saften av en halv sitron. (Ja, det virker voldsomt, men stol på oss at dette fungerer. Alternativt kan man vente til underveis i sendingen med å gjøre det).
  • Juster med salt og server.

Vinen

Geoff Hardy K1 Pinot Noir 2021
– Vinen kan med fordel luftes i en dekanter før smakingen.


Se opptak av smakingen her: